Δίκτυο Σπάρτακος: Ζητούν και τα ρέστα οι αξιωματικοί στο ΚΕΝ Σπάρτης!…

Cockroach-Allergens_ER0409Στο ΚΕΝ Σπάρτης οι αξιωματικοί συμπεριφέρονται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα την τελευταία εβδομάδα…business asusual
Καθώς η καταγγελία για κατσαρίδες στο φαγητό δεκάδων συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, συνέπεσε χρονικά με την κρατική δολοφονία των δύο ΕΠΟΠ και ενός φαντάρου Πεζοναύτη στον Βόλο, νόμιζαν ότι το ζήτημα θάφτηκε και μάλιστα προσπάθησαν να  τσουβαλιάσουν τα δύο γεγονότα με τον χειρότερο τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα, στη πρόβα για την παρέλαση δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή της ορκωμοσίας, στελέχη του στρατοπέδου επιχείρησαν να απαντήσουν στις καταγγελίες και να διασπείρουν την προπαγάνδα της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τη δολοφονία στο Πεδίο Βολής του Βόλου, που ενοχοποιούσε όλους τους άλλους εκτός από το διοικητή του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, το ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ και του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο. Δηλαδή τους καθόλα υπεύθυνους για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, την συντήρηση των μέσων-πυρομαχικών-εγκαταστάσεων, την κλιμάκωση των πολεμικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά, τρομακτική απειλή για το προσωπικό και τις τοπικές κοινωνίες.
Ο υποδιοικητής τάγματος και Λοχαγός Γκίκας αναφέρθηκε στους συναδέλφους για την καταγγελία που αφορούσε το ΚΕΝ και τις κατσαρίδες που κυκλοφορούν στα μαγειρεία, οι οποίες κατέληξε να μας σερβίρονται στο γεύμα μας, ενώ ο διοικητής τάγματος Τσαμπάς, μίλησε για τον χειρισμό των όπλων.
Και οι δύο προσπάθησαν ουσιαστικά να ενοχοποιήσουν τους συναδέλφους φαντάρους…
Χαρακτηριστικά και κατά αντιστοιχία αποδίδουμε κομμάτια του λόγου και των δύο:
«Γιατί σας πειράζουν οι κατσαρίδες; Κατσαρίδες έχετε και στα σπίτια σας, αλλά εδώ σας πειράζει, ενώ στο σπίτι σας δε σας νοιάζει …»
Όσο για την δολοφονία στον Βόλο «Την ευθύνη για τα όπλα την έχετε εσείς οι φαντάροι , όσο και τον χειρισμό τους, και πρέπει να τα σέβεστε…».
Αυτή είναι η αντίληψη του εν λόγω διοικητή για το τι έφταιξε και χάθηκαν τρεις ζωές;
Εκφράζει συνολικά τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μια τέτοια τοποθέτηση; Και να ναι, τότε τι τη θέλουν την ΕΔΕ; Τα συμπεράσματα για τη δολοφονία στο Βόλο μας ανακοινώνονται ήδη στα ΚΕΝ!
Όσο για τις κατσαρίδες και αυτά που είπε ο Λοχαγός, τον προκαλούμε να δοκιμάσει ένα πιάτο από δαύτες να μας πει αν είναι νόστιμες… Εμείς ευχαρίστως του παραχωρούμε τις μερίδες μας με τις κατσαρίδες και του ευχόμαστε Καλή όρεξη!
Το χειρότερο από όλα είναι ότι το άθλιο αυτό περιστατικό σημειώθηκε μια μέρα μετά το δυστύχημα στον Βόλο που σόκαρε όλο τον λαό μας, αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα των εντατικών ασκήσεων που διεξάγονται με πραγματικά πυρά.
Αλήθεια, το ΓΕΣ γνωρίζει κάτι σχετικά με την άθλια προπαγάνδα στο ΚΕΝ Σπάρτης και τη διαφήμιση αυτού του είδους των εδεσμάτων που μας προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός; Ο υπουργός και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν θα πάνε να χειροκροτήσουν τις νέες ασκήσεις όπως έκαναν λίγες μέρες πριν στον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ; Βέβαια αυτοί δεν έχουν την τσίπα να παραιτηθούν μετά από ότι έγινε, θα ντραπούν να υπερασπιστούν κάθε τέτοιο γεγονός.
Η νεολαία δε θα γίνει ο Αναλώσιμος για το Αξιόμαχο του στρατού που έρχεται να ικανοποιήσει την επιδίωξη αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της αστικής τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εμείς απαιτούμε: Να σταματήσουν τώρα όλες οι προγραμματισμένες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Καμία συμμετοχή νεοσυλλέκτου στα ΣΠΕΝ. Να παραιτηθεί σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες της. Καμιά συμμετοχή σε ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κράτους Δολοφόνου Ισραήλ. Να μπλοκαριστούν τώρα οι πολεμικοί εξοπλισμοί.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Είναι σίγουρο ότι μετά τη δημοσίευση της επιστολής καταγγελίας οι αξιωματικοί θα βγουν πάλι στην Αναφορά να λένε ότι δε πρέπει να δημοσιοποιείται ότι συμβαίνει στις μονάδες, ότι μπορούμε να το συζητήσουμε και να τα βρούμε μεταξύ μας, αντί να στέλνετε καταγγελίες στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!
Επίσης, γίνεται για μια ακόμη φορά κατανοητός ο λόγος που η κυβέρνηση, η στρατιωτική ηγεσία και η αστική τους δικαιοσύνη επιχειρούν να δικάσουν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *