Δίκτυο Πανεπιστημιακών: αυταρχικός παροξυσμός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ματ προπυλαιαΤο Δίκτυο Πανεπιστημιακών καταγγέλλει τον παροξυσμό αυταρχισμού του νέου Πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Θ. Φορτσάκη, ο οποίος τη Δευτέρα 13/10/14 όχι μόνο έκλεισε προληπτικά το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ απέναντι σε προγραμματισμένη ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων του Ιδρύματος. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων αυταρχικών εκτροπών του κ. Φορτσάκη, όπως είναι η πρόσληψη security, ενώ την ίδια ώρα άλλες λειτουργίες των ιδρυμάτων καταρρέουν. Ο κ. Φορτσάκης, που δεν έχει πρόβλημα να υπολειτουργεί το ίδρυμα εξαιτίας των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, απαγορεύει στους φοιτητές να διαμαρτύρονται. Όμως, με αυτές τις πρακτικές του χάνει το δικαίωμα να λέγεται πανεπιστημιακός δάσκαλος. Ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο κ. Φορτσάκης παραμένει πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, συμμετέχοντας στο διαρκές πραξικόπημα ενάντια στη δημόσια ενημέρωση.

Οι εξελίξεις αυτές, που θυμίζουν μέρες Χούντας, δείχνουν προς τα πού πηγαίνει η ανώτατη εκπαίδευση με βάση τους νόμους Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου και την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου: τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε αυταρχικά αγοραία εκπαιδευτήρια. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειαζόμαστε ένα μαχητικό πανεπιστημιακό κίνημα που να αγωνιστεί για την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων καθώς και των αποτελεσμάτων τους. Για να απαλλαγούμε από τα ολιγαρχικά Συμβούλια και αυταρχικές Πρυτανείες όπως αυτή του κ. Φορτσάκη.

ΥΓ. Η ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας στην οποία ανήκει ο κ. Φορτσάκης τον αναφέρει ως ενεργό μέτοχο κατά παράβαση του ασυμβιβάστου ανάμεσα στην ιδιότητα του Πρύτανη και την άσκηση ιδιωτικού έργου. Μήπως πρέπει κάποτε να δώσει εξηγήσεις και γι’ αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *