Χαλυβουργοί: Λαϊκό γλέντι στην Ελευσίνα

Οι Χαλυβουργοί είναι εδώ! και παλεύουν ακόμα
[ 31/10/2011 – 31/10/2014 ]
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 7.30 μ.μ.
Λαϊκό Γλέντι στο ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Με την ευκαιρία των 3 χρόνων από την έναρξη του ηρωικού αγώνα
Πολεμάμε και τραγουδάμε !

χαλυβουργιαΈνας τιτάνιος και ηρωικός αγώνας της τάξης μας. Ένας πολύμηνος αγώνας [απεργία 272 ημερών, η μεγαλύτερης διάρκειας μέχρι σήμερα στην Ελλάδα] “σχολείο” για όλη την εργατική τάξη και τον σύμμαχό της λαό. Ένας αγώνας
που δεν τέλειωσε, που έδωσε μαθήματα και διδάγματα και δίνει ακόμα .. Πως ενωμένος ο λαός κι οργανωμένος μπορεί να κάνει θαύματα για το δικό του ελπιδοφόρο μέλλον και τις μελλοντικές γενιές, τα παιδιά του.
Τιμή και δόξα στους Χαλυβουργούς ! Σε όσους “έφυγαν” από κοντά μας για πάντα αλλά ζουν και τους θυμόμαστε στους νέους αγώνες. Και σ’ όσους συνεχίζουν. Πολεμάμε και τραγουδάμε !
“Τίποτα δεν πάει χαμένο !”

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Χαλυβουργία 31/10/2011. Ημέρα που άρχισαν οι απολύσεις εργατών στην Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο. Οι εργάτες δεν δίστασαν και εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. του ταξικού τους σωματείου, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Από εκείνη την μέρα και για 272 μέρες ήταν ακοίμητοι φρουροί του δικαιώματός τους για μεροκάματο για ΟΛΟΥΣ με πλήρη δικαιώματα. Η Εργατική τάξη βρήκε έναν ικανό εκπρόσωπο και υπερασπιστή της. Η επίθεση εξ άλλου δεν θα περιοριζόταν μόνο στους εργάτες της Χαλυβουργίας. Αν λύγιζε το ατσάλι, θα παρέσυρε όλους τους εργάτες στα σκλαβοπάζαρα του Κεφαλαίου.

Οι χαλυβουργοί πάλεψαν σκληρά μέρες και νύχτες στην πύλη της φωτιάς, όπως την ονόμασαν. Σε παγκόσμια κλίμακα βρήκαν την μέγιστη ανταπόκριση στον Αγώνα τους. Και δέχτηκαν αυτό που μόνο οι εργάτες μπορούν να δώσουν, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!! Ψηφίσματα συμπαράστασης, χρήματα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Και οι χαλυβουργοί όργωσαν την Ελλάδα (και όχι μόνο) για να μιλήσουν και να μεταδώσουν το μήνυμα:
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!!

Στη διάρκεια της απεργίας, οι βιομήχανοι δεν τόλμησαν να περάσουν κανένα μέτρο στα εργοστάσια. Και στις 20 Ιουλίου 2012 ήρθαν τα ΜΑΤ. Η Γ.Σ. των εργατών ανέστειλε την απεργία και στις 28 Ιουλίου περήφανοι για τον αγώνα τους μπήκαν οι εργάτες για δουλειά.

Απο τότε ως και σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Καταδίκες εργατών, απολύσεις οικειοθελείς αλλά και με την υπογραφή του Υπουργείου Εργασίας.

Οι χαλυβουργοί είναι ΕΔΩ!! και παλεύουν ακόμα, μεταδίδοντας τον ταξικό αγώνα που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν.

Με την ευκαιρία των 3 χρόνων απο την έναρξη του ηρωικού αγώνα τους, κάνουν πλατύ κάλεσμα σε όλους για ένα Λαϊκό Γλέντι. Για να θυμηθούμε, να ανταμώσουμε,για να κάνουμε σχέδια για ένα Μέλλον που θα είναι για μας και τα παιδιά μας!!

ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(Ιερά Οδός και Μουρίκη)
31/10/2014 ωρα 7.30μ.μ.

Επιτροπή Αγωνιστών Απολυμένων Χαλυβουργών Ασπροπύργου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Χαλυβουργών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *