Νέες μειώσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς

Έρχονται νέες μειώσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δυτικής Αθήνας, βασισμένες σε διαρροές πληροφοριών που δημοσιεύονται και στο σημερινό  “Βήμα”. Αν και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα κάνει λόγο για μειώσεις 20-50 ευρώ, τα στοιχεία που παραθέτουν οι συνδικαλιστικές κινήσεις των εκπαιδευτικών αποκαλύπτουν πως οι μειώσεις κινούνται μεταξύ 100 και 150 ευρώ μηνιαίως.εκπαιδευση

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Σήμερα, 19/10/2014, υπάρχουν διαρροές ( http://tinyurl.com/oaxnjew ) γι’ αυτό που ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ τόσο καιρό (και κάποιοι αφελείς μας έλεγαν για άλλη μια φορά “κινδυνολόγους”): η Κυβέρνηση σκοπεύει να ψηφίσει νέες μειώσεις των μισθών μας. Το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ αναφέρει ότι θα γίνει εξομοίωση του βασικού μισθού ΥΕ του Δημοσίου με το βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα. Αυτό σημαίνει ότι από τα 780 μικτά ο βασικός θα μειωθεί στα 680 για τους ΥΕ. Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι οι νέοι βασικοί μικτοί μισθοί θα είναι οι εξής: ΥΕ: 680 (από 780), ΔΕ: 748 (από 858), ΤΕ: 996 (από 1.037), ΠΕ: 1.070 (από 1.092). Οι μισθοί όλων μας καθορίζονται ως πολλαπλάσιο του Βασικού Μισθού του Νεοεισερχόμενου ΥΕ, με συντελεστές. Δηλ, αν ο βασικός μικτός μισθός ΥΕ είναι χ, τότε ο βασικός μικτός μισθός ΔΕ είναι χ.1,1. Οι συντελεστές έχουν ως εξής: ΥΕ: χ, ΔΕ: χ.1,1, ΤΕ: χ.1,33, ΠΕ: χ.1,4. Έτσι προκύπτουν τα 1.092 μικτά που έχουμε τώρα για τον βαθμό ΣΤ. Με βάση αυτό, καθορίζονται μετά με παρόμοιο τρόπο οι μισθοί των υπόλοιπων βαθμών και κλιμακίων.


Αν ισχύσουν οι ίδιοι συντελεστές [ν. 4024/2011], τότε οι νέοι βασικοί μικτοί μισθοί θα έχουν ως εξής:
ΥΕ: 680
ΔΕ: 680.1,1 = 748
ΤΕ: 680.1,33 = 904
ΠΕ: 680.1,4 = 952


Για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αυτό θα σημάνει μείωση τουλάχιστον 100-150 ευρώ. Όμως, τα νούμερα που δίνει το ΒΗΜΑ είναι πολύ διαφορετικά, ισχυριζόμενο ότι οι εκπαιδευτικοί θα χάσουν 20-50 ευρώ. Γιατί αυτή η τεράστια διαφορά; Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, είτε ότι θα αλλάξουν οι συντελεστές (και θα γίνουν 1,1 – 1,46 – 1,57 για ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ αντίστοιχα) οπότε και η Κυβέρνηση θα επενδύσει στον κοινωνικό κανιβαλισμό, δηλ ουσιαστικά θα τσακίσει τους ΥΕ, ΔΕ [όπως περίπου έκανε πριν από 3 χρόνια η Κυβέρνηση ΓΑΠ που τσάκισε τους νεότερους συναδέλφους], είτε ότι το ΒΗΜΑ απλώς λέει ψέματα.
Όπως και να έχει, οι μειώσεις μισθών είναι μπροστά μας και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε μαζικά, ενωτικά και μαχητικά αν θέλουμε να τις αποτρέψουμε.


————————————————————
ΥΓ: Μιλάμε πάντα για βασικό ΜΙΚΤΟ μισθό. Υπ’ όψιν ότι οι κρατήσεις στο Δημόσιο είναι μεγαλύτερες από αυτές του ιδιωτικού τομέα.
ΥΓ2: Για τους παλιούς συναδέλφους, που, ενδεχομένως, να νομίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους αφορά, ας λάβουν υπ’ όψιν τους ότι μείωση του μισθού μας σημαίνει και μείωση των εισφορών μας για το Ταμείο Πρόνοιας (δηλ ΕΦΑΠΑΞ) και κυρίως μείωση για ΜΤΠΥ-ΤΕΑΔΥ, δηλ. τα Ταμεία που χορηγούν τις επικουρικές συντάξεις, τα οποία ήδη κάνουν περικοπές.
——————————————
ΜΟΝΟ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *