Διεθνές ενδιαφέρον για το κίνημα “Δεν πληρώνω”

 

Δύο Ιάπωνες δημοσιογράφοι και ένας Βρετανός συνάδελφός τους, έστειλαν mail  στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  για συνάντηση, συνεντεύξεις και βιντεοσκόπηση δράσεων του Κινήματός μας.

Το δημοσιογραφικό συνεργείο ανήκε στο κανάλι NHK της δημόσιας τηλεόρασης της Ιαπωνίας,   με  υψηλότατη τηλεθέαση και δεκάδες εκατομύρια τηλεθεατές.

Το NHK είναι ο εθνικός φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας. Το όνομα του οργανισμού προέρχεται από τα αρχικά του 日本放送協会 δηλαδή Nippon Hōsō Kyōkai.
Ιδρύθηκε την 6 Αυγούστου 1926, στην Ιαπωνία.



Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία του Ιαπωνικού  λαού με το κίνημα πολιτικής ανυπακοής στην Ελλάδα των μνημονίων.
 Όπως μας είπαν, η φήμη του Κινήματος Δεν Πληρώνω σαν κορυφαία δύναμη πολιτικής ανυπακοής σε άδικους νόμους και μέτρα, έχει φτάσει και στη χώρα τους…. Παρόμοια άποψη είχαν εκφράσει και οι Κορεάτες δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν το Κίνημα Δεν Πληρώνω, πριν  15 μέρες περίπου.

Οι Ιάπωνες  δημοσιογράφοι, έθεσαν ερωτήσεις στο πρόεδρο του Κινήματος Βασίλη Παπαδόπουλο και σε άλλους συναγωνιστές σε μία συνέντευξη που κράτησε πάνω από 3 ώρες. 
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν γύρω από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη διάλυση του δημοσίου τομέα (Υγεία, Παιδεία κλπ), τη κρίση του συστήματος, την αυτοκτονία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, τις επανασυνδέσεις ρεύματος, τηνπολιτική θέση του Κινήματος Δεν Πληρώνω σε σχέση με το ευρώ, την έξοδο από αυτό και την θέση μας απέναντι στην πολιτική της Γερμανίας. Επίσης ποιό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Κινήματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το πως δημιουργήθηκε το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ποιοί είναι οι στόχοι και τα οράματα του Κινήματος αλλά και για την ιστορία πολιτικής ανυπακοής Καταδείχθηκε με σαφήνεια από τους συναγωνιστές ότι το κίνημα πολιτικής ανυπακοής που κύριος εκφραστής του είναι το Κίνημα Δεν Πλήρωνω έχει τις ρίζες του από την εποχή της Αντιγόνης του Σοφοκλή. 

Έγινε σαφές σε απάντηση σχετικής ερώτησης ότι οι στόχοι του Κινήματος Δεν Πληρώνω δεν είναι μόνο η ανατροπή των μνημονίων, αλλά η ανατροπή ενός άδικου συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και η δημιουργία μίας κοινωνίας η οποία θα λειτουργεί για την ευτυχία των πολλών και όχι για τον πλουτισμο των λίγων.
Την επόμενη ημέρα κινηματογράφησαν δράσεις επανασύνδεσης ρεύματος που πραγματοποιήσαμε σε φτωχοποιημένες  οικογένειες της Αττικής

Δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα ξένα τηλεοπτικά κανάλια ενδιαφέρονται για το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Σε αντίθεση με τα ντόπια κανάλια που ελέγχονται από μεγαλοεργολάβους – μεγαλοκαναλάρχες και που σαμποτάρουν οποιαδήποτε δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 

Από την αρχή της δράσης του Κινήματος Δεν πληρώνω, εδώ και 5 χρόνια, δεκάδες κανάλια (π.χ. BBC, Al Jazeera, TV France, Russia Today κ.α.) από χώρες όπως η Γαλλία, Αγγλία, Κίνα, Ρωσία , Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, έχουν πάρει συνεντεύξεις και έχουν καλύψει δράσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *