Πελετίδης: Θέλουν να κλείσουν το Βρεφοκομείο, αρνούμενοι τη μισθοδοσία του προσωπικού!…

πελετιδηςΣε δήλωσή του σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τη μη έγκριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον πάρεδρο, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε τα εξής:

«Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της προσπαθεί με όλα τα μέσα να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Δεν έχουν κανένα δισταγμό. Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η μη έγκριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 21 εργαζόμενους, που εξυπηρετούν τις ανάγκες 180 νηπίων και που μετά την επέκταση της δομής θα φτάσουν τα 250.

Ο λόγος που επικαλούνται είναι εξοργιστικός. Μόνο με την υποψία ότι μπορεί να υποκρύπτεται δυνατότητα αορίστου χρόνου εργασιακής σχέσης οδηγούν ουσιαστικά σε κλείσιμο το Δημοτικό Βρεφοκομείο.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας και τους γονείς, που με θυσίες τα μεγαλώνουν.

Η κυβέρνηση, πότε με εισαγγελείς και ανακριτές και πότε με τον κρατικό μηχανισμό, τους εκβιασμούς και τον καταναγκασμό, προσπαθεί να επιβάλει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων λόγω συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαιτεί και προσπαθεί με όλα τα μέσα να επιβάλει την κατάργηση της σταθερής απασχόλησης, για να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών του δήμου μας στους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς.

Πρόκειται για τα διαβόητα ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), που τα στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση και αποτελούν το μέσο για την πλήρη κατάργηση της σταθερής εργασίας, των Συλλογικών Συμβάσεων, των ωραρίων, των αδειών και των άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων, που, σαν “συνεταίροι» πλέον, θα γίνουν “κοινωνικοί επιχειρηματίες”, σύγχρονοι σκλάβοι στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους γονείς σε συσπείρωση, για να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποφασιστικά κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της λειτουργίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου και των άλλων κοινωνικών δομών του δήμου μας».

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *