Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου

barbaros-2Παρέμβαση – καταγγελία για την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου πραγματοποίησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή Ιράκ – Συρίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Έχει αποδειχθεί πως οι “τζιχαντιστές” είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που τους εκπαίδευσαν, τους εξόπλισαν, τους χρηματοδότησαν.

Σήμερα, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αξιοποιούν τους “τζιχαντιστές” ως πρόσχημα συνεχίζοντας τις επεμβάσεις στο Ιράκ και τη Συρία για να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα στους συμμάχους τους είναι και η Τουρκία.

Όμως ιδιαίτερα για την Τουρκία θέλουμε να καταγγείλουμε ότι από τις 20 Οκτώβρη το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος “Barbaros” εισήλθε στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Η πρόκληση αυτή συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη. Η Τουρκία παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και διαιωνίζει το καθεστώς κατοχής μεγάλου τμήματος του νησιού. Οι λαοί πρέπει να καταδικάσουν και τη στάση της ΕΕ μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα που αποκαλύπτει ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ κάθε άλλο παρά ωφέλησε για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Nωρίτερα με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά την κατεπείγουσα συζήτηση στην Ολομέλεια για τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου και τους γενικότερους κινδύνους που περικλείει η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *