Το ΠΑΣΟΚ της διαπλοκής επιχειρεί να φιμώσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

konstantopoulouΑπόπειρα “φίμωσης του κοινοβουλευτικού λόγου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας στην προκλητική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Κώστα Τριαντάφυλλου.

Στην επιστολή ζητείται στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να συζητηθεί η συγκεκριμένη, συνεχής, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά, προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Από το ΠΑΣΟΚ επικαλούνται όσα ειπώθηκαν την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, λέγοντας ότι «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση από το μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον κατηγόρησε ότι με χρήματα της Βουλής, δηλαδή του ελληνικού λαού, παρέθεσε γεύμα για προσωπικούς λόγους σε βουλευτές άλλων χωρών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της COSAC, που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Η βαριά αυτή κατηγορία αναπαρήχθη αυτομάτως από εκατοντάδες ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα».

«Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τραγάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποκατέστησε την αλήθεια των πραγμάτων διασαφηνίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της COSAC, η Βουλή παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες βουλευτές και κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος, μετά από πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, που έγινε δεκτή από το Προεδρείο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρακάθισαν όλοι οι νέοι βουλευτές μαζί, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα μιας πρώτης συζήτησης για τη δημιουργία ενός forum νέων Ευρωπαίων Βουλευτών», αναφέρουν οι Ρήγας και Τριαντάφυλλος στην επιστολή και καταλήγουν:

«Η συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΚΟ ΠΑΣΟΚ ακολουθεί σειράς συκοφαντικών ομιλιών της συγκεκριμένης βουλευτού, που κατ’ επανάληψη παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις και προσβάλλει τον εκάστοτε προεδρεύοντα».

Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί φίμωση του κοινοβουλευτικού λόγου», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επιστολή του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς αδιαφάνειας στα οικονομικά της Βουλής και φίμωσης του κοινοβουλευτικού λόγου, αφού πρώτα ευτέλισε κάθε έννοια λογοδοσίας, ανάληψης ευθυνών και πολιτικού διαλόγου. Με ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ την τελευταία επινόηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα και Κ. Τριαντάφυλλου, που προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, αλλά και να αποτρέψουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη λογοδοσία για ζητήματα που άπτονται της αρχής της διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Οι ίδιοι που εδώ και καιρό πρωταγωνιστούν στον ευτελισμό του κοινοβουλευτικού διαλόγου και στην εκτράχυνση των πολιτικών ηθών και έχουν καταγράψει αμέτρητες χυδαίες, αγοραίες, συκοφαντικές και υβριστικές επιθέσεις εναντίον μου, τις οποίες έχει παρακολουθήσει το πανελλήνιο και τις οποίες κατά καιρούς αναγκάζονται να ανακαλούν, οι ίδιοι επιδίδονται σε προσπάθειες αντιπερισπασμού, αποπροσανατολισμού και φίμωσης εκείνου ο οποίος ζητά έλεγχο και λογοδοσία.

Κατά των συγκεκριμένων μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που υπογράφουν την εναντίον μου επιστολή έχω εδώ και μήνες καταθέσει μήνυση, μετά από σωρεία συκοφαντικών και υβριστικών επιθέσεων εναντίον μου, που κατά σύστημα εξαπολύουν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι συνάδελφοί τους στο ΠΑΣΟΚ, ιδίως όταν επιμένω στη διερεύνηση θεμάτων που άπτονται της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, όπως στην περίπτωση της Λίστας Λαγκάρντ, όπου ο Π. Ρήγας αφενός επιδόθηκε σε ρεσιτάλ επιθέσεων εναντίον μου, αφετέρου αναγκάσθηκε να δηλώσει μετανιωμένος από τηλεοράσεως, για να αποδειχθεί εν συνεχεία αμετανόητος.

Αντί να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες, οι επιστολογράφοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν για τον εαυτό τους άλλοθι και δικαιολογίες.  Πρόκειται για το γνωστό ευθυνόφοβο τρόπο με τον οποίο οι υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να ζητούν συγγνώμη, κατηγορούν την Αριστερά, που δεν κυβέρνησε ποτέ.

Αντί να διεκδικούν την αδιαφάνεια και την στρέβλωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, ας δώσουν στη δημοσιότητα την αναλυτική καταγραφή και τα εντάλματα πληρωμών των κονδυλίων που εκταμιεύθηκαν και των ποσών που δαπανήθηκαν από την Κυβέρνηση και τη Βουλή για την Ελληνική Προεδρία, για δείπνα, γεύματα και λοιπές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες, με δημόσιο χρήμα κάποιοι έκαναν δημόσιες σχέσεις.

Αντί να ψελλίζουν δικαιολογίες που είναι καταγέλαστες για ένα παιδί, ας αιτιολογήσουν πού και με ποια κριτήρια διατέθηκαν τα χρήματα αυτά που μόνοι τους διαχειρίσθηκαν οι Κυβερνητικοί εταίροι και ποια αποτελέσματα πέτυχαν για τη χώρα στο εξάμηνο της Προεδρίας.

Ως προς το αίτημα συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων με αντικείμενο τη φίμωσή μου και με δεδομένο ότι στη διάσκεψη αυτή συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα όπως οι Α. Νεράντζης και Χ. Μαρκογιαννάκης και εκπροσωπούνται με δυσανάλογη συντριπτική πλειοψηφία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε μένει παρά να αναρωτηθεί κανείς για πόσο ακόμη θα επιδιώκουν ξεδιάντροπα ορισμένοι να παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά.

Ως προς την ανακοίνωση παράθεσης γεύματος από τον Κ. Τριαντάφυλλο στο πλαίσιο της COSAC “για νέους βουλευτές”, αυτό συνιστά δημόσιο γεγονός. Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον κ. Τραγάκη στο πλαίσιο της COSAC και, βέβαια, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το γεγονός ούτε ο ίδιος ο Κ. Τριαντάφυλλος ούτε κανείς άλλος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση και φυσικά το συνομολόγησε ο ίδιος ο κ. Τραγάκης, που είχε προβεί στη σχετική δημόσια ανακοίνωση προς τους συνέδρους.

Να σημειωθεί ότι κανένα τέτοιο γεύμα δεν είχε περιληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα ούτε και είχε προσκληθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία εξαιρέθηκε εντελώς από τον προγραμματισμό της COSAC. Ας εξηγήσει ο ίδιος ο κ. Τριαντάφυλλος ποια είναι η έννοια της παράθεσης γεύματος με ανακοίνωση του ονόματός του και ποιο δημόσιο συμφέρον υπηρετήθηκε από το περίφημο γεύμα, το οποίο εμφανίζει ως «επιτυχία», την ίδια ώρα που τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στην COSAC τάχθηκαν υπέρ της απαλοιφής και διαγραφής προτάσεων από τα συμπεράσματα της COSAC, οι οποίες θα ήταν ενισχυτικές της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *