Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον βαρύ τραυματισμό της Κουτσουμπού από αστυνομικό

koutsoubou1413990818Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής Κουτσουμπού, αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα και μέλους του ΕΕΚ, απο τον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, και η συνέχιση της δίκης αναβλήθηκε για τις 4 Νοεμβρίου.

Η Αγγελική Κουτσουμπού τραυματίστηκε βαριά όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισαν με μηχανές το μπλοκ του ΕΕΚ, τις 6 Δεκεμβρίου 2009, στη διαδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου από συνάδελφό τους .Μεταξύ των μαρτύρων ήταν οι  Ευτύχης Μπιτσάκης, Δημήτρης Παπαχρήστος, Θοδωρής Δρίτσας, Κατερίνα Μάτσα, Σάββας Μιχαήλ κ.ά.Οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ήταν συγκλονιστικές:

«Άκουσα θόρυβο πίσω μου. Γύρισα και  είδα τη μηχανή με ταχύτητα περίπου 40 χιλιομέτρων να πέφτει πάνω στην Αγγελική. Η μηχανή έπεσε κι αυτή και τότε είδα τον  συνοδηγό να σηκώνεται και να χτυπάει την πεσμένη Αγγελική με το γκλοπ στο κεφάλι, ενώ ήδη αιμορραγούσε απο τον τραυματισμό και είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Εμένα μου έσπασαν το χέρι ενώ κρατούσα το πανό φωνάζοντάς μου «Άστο κάτω ρε!» είπε ένας απο τους αυτόπτες μάρτυρες, ενώ συμπλήρωσε πως « δεύτερη ομάδα ΔΕΛΤΑ ήρθε στο σημείο που ήταν σταματημένα τα μπλοκ των διαδηλωτών, πέταγε κάτω τα μηχανάκια και χτυπούσε απρόκλητα τους διαδηλωτές με τα γκλοπ».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα κι ενώ ακόμα η Αγγελική Κουτσουμπού βρισκόταν πεσμένη  και αιμορραγούσε,  πρώτη μέριμνα της αστυνομίας ήταν οι συλλήψεις  διαδηλωτών.

Το μένος της ομάδας ΔΕΛΤΑ δεν σταμάτησε, ούτε όταν  ο γιατρός  Γεωργίου που βρισκόταν στο μπλοκ του ΕΕΚ έτρεξε να περιθάλψει όπως μπορούσε την τραυματισθείσα. Ενώ της κρατούσε το κεφάλι κι εκείνη είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της , αστυνομικός της ομάδας του χτυπούσε με το γκλοπ  το κεφάλι, χωρίς να δίνει σημασία πως στο οδόστρωμα βρισκόταν μια γυναίκα που αιμορραγούσε!

Τόσο οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων όσο και εκείνων που βρίσκονταν στην συγκέντρωση, κοντά στο μπλοκ του ΕΕΚ,  συμφωνούν  πως το όργιο βίας και καταστολής εκείνη την ημέρα ήταν ένα οργανωμένο  σχέδιο  της Αστυνομίας.

«Φαινότανε  πως μπαίνουμε σε μια νέα εποχή», είπε η Κατερίνα Μάτσα. «Η αστυνομία είχε πια το δικαίωμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της  και να καταστείλει βιαίως μια ειρηνική διαδήλωση. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα».

Ο Θοδωρής Δρίτσας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος  τότε στο τμήμα  θεμάτων  Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στη μαρτυρία του πως «απο νωρίς το πρωί εκείνης της μέρας  γινόντουσαν πολλές προληπτικές προσαγωγές» και συνεχίζοντας την κατάθεσή του μίλησε για «μια ρεβανσιστική διάθεση από την αστυνομία προς τους διαδηλωτές  που, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει».

Η Καλλιόπη Ρηγοπούλου στην κατάθεσή της αναφέρει πως δεν υπήρχε κανένα τροχαίο ατύχημα «δεν ήταν κατηφορικός ο δρόμος για να ξεφύγει το μηχανάκι, δεν δικαιολογείται ατύχημα»  για να συνεχίσει λέγοντας πως στην περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης απο την Αστυνομία «γίνεται ο άνθρωπος ο ρόλος του σε τέτοιες περιπτώσεις. Ποιός ήταν ο σκοπός; Να φοβηθούμε, να μην σηκώσουμε κεφάλι γιατί είμαστε υπό κατοχή».

Η δολοφονική επίθεση της αστυνομίας εναντίον της Αγγελικής Κουτσουμπού εκδικάζεται στο Μονομελές ως τροχαίο ατύχημα και ο κατηγορούμενος  αστυνομικός αντιμετωπίζει  την κατηγορία της «απλής σωματικής βλάβης».

Αίτημα της πολιτικής αγωγής παραμένει να παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος σε άλλο δικαστήριο με την κατηγορία της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης»  και όχι ως τροχαίο ατύχημα που συνέβη σε μια πολυπληθή ειρηνική διαδήλωση. Επίσης ζητά ν’ ασκηθεί ποινική δίωξη και στους ηθικούς αυτουργούς που έδωσαν την εντολή της δολοφονικής επίθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *