Σελέκος: Χωρίς αντιπλημμυρικά έργα θα θρηνήσουμε θύματα

σελεκοςΕκτενείς δηλώσεις έκανε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος σχετικά με τη χθεσινή πλημμύρα που προκάλεσε καταστροφές και στον δήμο του.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην πόλη πρέπει να γίνουν μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Ο καθαρισμός των φρεατίων είναι ένα θέμα, αλλά δευτερεύον. Διότι ο όγκος των νερών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να τον καλύψουν», τόνισε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, προσθέτοντας:

«Υπάρχει έλλειψη αγωγού στη λεωφόρο Καβάλας και μιας αντιπλημμυρικής τάφρου στο Ποικίλο Όρος. Όταν κατεβαίνουν τα νερά από το Ποικίλο Όρος μεταφέρουν φερτές ύλες που φράσσουν τα φρεάτια».

O  Σελέκος έκανε λόγο για μεγάλη έλλειψη σε τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετωπίζει ο δήμος του, σημειώνοντας ότι χθες οι 12 εργάτες της καθαριότητας δούλευαν μέχρι αργά το βράδυ μαζί με τον ίδιο, τους αντιδημάρχους και τον κόσμο.

«Εάν δεν δει σοβαρά το πρόβλημα η Πολιτεία, θα θρηνήσουμε θύματα» τόνισε ο  Σελέκος  και συμπλήρωσε ότι  η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων ήταν το θέμα που έθεσε στην πρώτη συνάντηση που είχε με τη Ρένα Δούρου.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος ήταν σε συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα, με τον οποίον και είχαν κανονίσει σχετική συνάντηση για μετά την 28η Οκτωβρίου.

Με τον Σελέκο επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, επισημαίνοντάς του την ανάγκη να καταγραφούν οι ζημιές σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Όμως, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου νομίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει ολοκληρωμένη καταγραφή έως σήμερα το βράδυ. Συγχρόνως, σε πολλά περιστατικά το νερό αντλήθηκε από το δήμο, οπότε δεν κλήθηκε η Πυροσβεστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *