Ιταλία: η μεγαλύτερη κινητοποίηση εργαζομένων από το 2002

italy-diadhlwseis-600x300Η μεγαλύτερη διαδήλωση εργαζομένων μετά από εκείνη του 2002 κατά της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, στην οποία είχαν λάβει μέρος τρία εκατομμύρια Ιταλοί, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρώμη, με κάλεσμα της αριστερής συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας Cgil.  Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας μετέφερε στη Ρώμη τα μέλη του χρησιμοποιώντας, μεταξύ των άλλων, δυόμισι χιλιάδες λεωφορεία, ένα πλοίο, δέκα τρένα και ένα αεροπλάνο.

Η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας, με την οποία η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει σημαντικά το δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση αναίτιας απόλυσης των εργαζομένων.

«Από τον Ρέντσι ζητάμε θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περισσότερα χρήματα για την επιστημονική έρευνα και τις υποτροφίες των νέων και να μην αλλάξει, προς το χειρότερο, την εργασιακή νομοθεσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Καμούσο.

«Ο νόμος της κυβέρνησης Ρέντσι που περιορίζει αυστηρά το δικαίωμα επαναπρόσληψης των εργαζομένων σε περίπτωση άδικης απόλυσης δεν πρόκειται να βοηθήσει σε καμία περίπτωση στην αύξηση της απασχόλησης.
Λέμε ένα ηχηρό όχι στην επιστροφή στην εποχή κατά την οποία οι εργάτες θεωρούνταν σκλάβοι», πρόσθεσε η ιταλίδα συνδικαλίστρια.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Cgil «ο ιταλός πρωθυπουργός ζητεί από την Ευρώπη αυτά ακριβώς που ο ίδιος δεν θέλει να κάνει στην Ιταλία, όπου επείγει να τύχουν υπεράσπισης τα δικαιώματα των εργαζομένων , η έρευνα και οι επενδύσεις για επιμόρφωση και κατάρτιση». Η Σουζάνα Καμούσο ζήτησε την αλλαγή των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «οι οποίες σχεδιάστηκαν όταν η Ευρώπη βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης και όχι για την κρίση και την παρατεταμένη ύφεση στην οποία ζούμε».

Η Cgil ανακοίνωσε ότι στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να οργανώσει κινητοποίηση των ιταλών συνταξιούχων και στις 8 Νοεμβρίου μαζική διαδήλωση των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση της χώρας.

Μία απάντηση στο “Ιταλία: η μεγαλύτερη κινητοποίηση εργαζομένων από το 2002”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *