Περιστέρι: Οι δάσκαλοι κατά της αξιολόγησης

Ο σύλλογος των δασκάλων του Περιστερίου “Έλλη Αλεξίου” καλεί με ανακοίνωσή του σε συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες.ΔΑΣΚΑΛΟΙ 2

Ενώ τα σχολεία μετράνε χιλιάδες χαμένες ώρες με ευθύνη του υπουργείου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ οι συμπτύξεις τμημάτων «δεν πάνε, αλλά μόνο έρχονται», ενώ ολοήμερα σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους, για να βρεθεί ένας δάσκαλος να καλύψει κενά, το υπουργείο προσπαθεί μέσα από αγώνα δρόμου να εγκαταστήσει το νέο επιθεωρητισμό, ξεκινώντας διαδικασίες αξιολόγησης διευθυντών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων. Το νέο φτηνό ευέλικτο σχολείο της αγοράς, που προωθεί χρειάζεται έναν μηχανισμό πειθαρχικού ελέγχου που θα σπέρνει το φόβο στους εκπαιδευτικούς και θα τους υποτάσσει στα εκάστοτε σχέδια της αγοράς.
Το υπουργείο απαιτεί με νέα εγκύκλιο ( και μέσα σε μόνο μια εργάσιμη μέρα) οι διευθυντές και οι προϊστάμενες να ενημερώσουν μέχρι τις 29/10 τη σχετική πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., για τα στοιχεία του σχολείου, του Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχ. Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν και να καταχωρήσουν (μέχρι αρχές Νοέμβρη) τους προσωπικούς τους φακέλους για να αξιολογηθούν. Το υπουργείο θέλει να κάμψει κάθε αντίσταση των εκπαιδευτικών και να φέρει στο προσκήνιο την ατομική αξιολόγηση.
Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί διευθυντές και προϊστάμενες νηπιαγωγείων να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες και να μη συμπληρώσουν τις σχετικές πλατφόρμες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *