Έπεσε η κυβέρνηση Μέρκελ!

Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ έπεσε πριν από λίγη ώρα, με απροσδιόριστες ακόμη τις συνέπειες, πολιτικές και οικονομικές, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και παγκοσμίως. Angela Merkel

Την ανακοίνωση έκανε έγκυρη γερμανική εταιρία δημοσκοπήσεων, γνωστοποιώντας, μόλις προ ολίγου, τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, που φέρνει τη γερμανική κοινή γνώμη να στηρίζει την κυβέρνηση Μέρκελ με ποσοστό 47,4%, έναντι 48,2% της προηγούμενης δημοσκόπησης του Σεπτεμβρίου.

Οι συνέπειες από τη δημοσκοπική πτώση της γερμανικής κυβέρνησης είναι απροσδιόριστες, καθώς, όπως υποστηρίζουν γερμανοί πολιτικοί αναλυτές οι διακυμάνσεις αυτές στην κοινή γνώμη είναι αμελητέες. Το πιο πιθανό, λένε, είναι να μην υπάρξει καμιά αντίδραση.

Παρόλα αυτά, εμείς έχουμε υποχρέωση να προβάλλουμε την είδηση, θεωρώντας ότι έτσι γινόμαστε και μια ιστοσελίδα έγκυρη, όπως τόσες και τόσες άλλες, που μέχρι και επικείμενη καταστροφή του κόσμου μπορούν να αναγγέλλουν στους τίτλους τους. Στο κείμενο, βέβαια, γράφουν ότι η καταστροφή αναφέρεται σε δήλωση μιας αμερικανίδας κινηματογραφικής σταρ, που μετά τον χωρισμό της από τον αγαπημένο της δήλωσε: “για μένα ο κόσμος έχει πια καταστραφεί”.

4 απαντήσεις στο “Έπεσε η κυβέρνηση Μέρκελ!”

  1. Είναι προβληματικό το ότι ένα άρθρο που γράφεται ακριβώς για να στηλιτεύσει τίτλους ανύπαρκτων ειδήσεων, δεν διαβάστηκε ολόκληρο, αλλά σχολιάζεται ο τίτλος του! Θα μπορούσατε να διαβάσετε το ίδιο το άρθρο που δεν λέει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτά που λέτε κι εσείς.

  2. η ειρωνεία σε συνδυασμένο με τρολ ότι το χειρότερο.
    Λυπάμαι ειλικρινά για λογαριασμό φίλων που το αναδημοσιευουν στα διαδραστικά μέσα ηλ. επικοινωνίας.
    Επίσης λυπάμαι για τους κλακαδόρους σχολιαστές της δημοσίευσης που αναδεικνύουν την πολιτική αντιπαράθεση
    σε κυρακατινισμο.

  3. Ισχύει! Το γερμανικό Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο! Όταν η αποδοχή της κυβέρνησης πέσει κάτω από 47,5%, αυτή οφείλει να παραιτηθεί, να προκηρύξει εκλογές και να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *