Οριστικά και αμετάκλητα αθώοι οι πιστολέρο της Νέας Μανωλάδας

manoladaΣτο αρχείο μπαίνει οριστικά η υπόθεση της Νέας Μανωλάδας αφού ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της ομόφωνης αθωωτικής ετυμηγορίας, που είχε απαλλάξει τους βασικούς κατηγορούμενους για την αιματηρή επίθεση εναντίον μεταναστών τον Απρίλιο του 2013.

Η δίκη των «πιστολέρο» της Νέας Μανωλάδας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστηρίο της Πάτρας είχε καταλήξει στην ομόφωνη αθώωση των δύο βασικών κατηγορούμενων, στους οποίους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα, ενώ δύο ακόμα κατηγορούμενοι – επιστάτες στην επιχείρηση όπου συνέβησαν τα  αιματηρά επεισόδια του 2013- κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στον πρώτο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και επτά μήνες (που συνεπάγεται 10 χρόνια φυλάκισης και είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως), ενώ στον δεύτερο οκτώ χρόνια και επτά μήνες. Η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη στην υπόθεση, ζητώντας από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστηρίο της Πάτρας να διαβιβάσει αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε ζήτησαν το ίδιο με αίτησή τους και οι μετανάστες που είχαν δεχτεί την επίθεση.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος σήμερα, μέσω του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Κωνσταντίνου Παρασκευαΐδη, έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση ως προς το αθωωτικό σκέλος της υπόθεσης, γεγονός που συνεπάγεται πως οι κατηγορούμενοι δε θα λογοδοτήσουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη. Η απόφαση σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, και όπως έκρινε υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *