Νέα ανθελληνική πρόκληση: μετέφεραν τον Μεγαλέξανδρο από Αμφίπολη μέσω τούνελ στα Σκόπια

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις της κυρίας Γκολντενέγκου, χθες αργά, έξω από τον χώρο των ανασκαφών στον λόφο της Πάστας. Η κυρία Πέλλα συγκεκριμένα δήλωσε, πως η μεγάλη υπόγεια σήραγγα που βρέθηκε στον τέταρτο και τελευταίο θάλαμο του τάφου, οδηγεί στα Σκόπια, και κατά πάσα πιθανότητα δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, μιας που τα υλικά στήριξης της, δείχνουν να τοποθετήθηκαν πρόσφατα.

 

pella goldeneggou

Η Πέλλα Γκολντενέγκου

Αυτό σημαίνει οτι από τη στιγμή που έγινε παγκοσμίως γνωστό το τεράστιο εύρημα της Αμφίπολης, κάποιοι ξεκίνησαν το υπόγειο έργο τους, που πάνω στο νήμα πρόλαβαν τους Έλληνες αρχαιολόγους –εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τον τελευταίο καιρό (τυχαίο??)- και κατάφεραν να μπουν στον τελευταίο και σημαντικότερο θάλαμο πρώτοι και να κλέψουν στην κυριολεξία τα πάντα, αφού μέσα στον θάλαμο δεν υπάρχει πλέον ούτε κάλτσα.

siragga2

Η υπόγεια σήραγγα

Επισήμως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει ακόμα δήλωση, αλλά σίγουρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα τεράστιο διπλωματικό επεισόδιο με τρομερές προεκτάσεις.

Στην απέναντι πλευρά, ο πρωθυπουργός των Σκοπιών χθες δήλωσε οτι επίσης ένας μεγαλόπρεπης μακεδονικός τάφος ανακαλύφθηκε από τους δικούς τους αρχαιολόγους, λίγο έξω από την Κριτσκραντσκάγια, και δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τα δυο γεγονότα συνδέονται. Πολύ πιθανό τα ευρήματα της Αμφίπολης να μεταφέρθηκαν εκεί, και να έχουμε σύντομα δυσάρεστες εξελίξεις στο Μακεδονικό, ειδικά αν έχουν μεταφέρει εκεί την σωρό του μεγάλου Αλεξάνδρου και τα διάφορα μπιμπελό.

skopia

Ο πρόεδρος των Σκοπίων στις ανασκαφές της Κριτσκραντσκάγια

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου θέλησε να δυναμιτίσει περισσότερο την κατάσταση και δήλωσε οτι αν στην Αμφίπολη, ή στην Κριτσκραντσκάγια βρίσκεται η σορός του μεγάλου Αλεξάνδρου, τότε θα πρέπει ούτως ή άλλως να επιστραφεί στον τόπο όπου και θάφτηκε in the first place, κάνοντας συγχρόνως σχόλιο για τα Ελγίνεια. Αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και δύσκολα θα βρεθεί λύση τις επόμενες μέρες, όσο περιμένουμε τις εξελίξεις με τις «ανασκαφές» των Σκοπίων.

Πηγή: theblob.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *