Πάτρα: Στον εισαγγελέα ο Πελετίδης. Εργατική κινητοποίηση

Στον εισαγγελέα προσάγεται σήμερα ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης για να απολογηθεί για την άρνησή του να παραδώσει στοιχεία τα οποία αφορούν στη μετατροπή των συμβάσεων 380 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στον Δήμο Πάτρας πραγματοποιούν στάση εργασίας και μαζί με άλλους εργαζόμενους θα κάνουν πορεία με αποκλεισμό της εισαγγελίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο πλευρό του δήμαρχου της Πάτρας βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ την αλληλεγγύη έχουν εκφράσει και συνδικαλιστικές οργανώσεις της πόλης.πελετιδης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Η παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο της Πάτρας σε ανακοίνωση – ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του επανελέγχου των ΙΔΑΧ στους Δήμους, με εντολή της συγκυβέρνησης που κινείται στις κατευθύνσεις του Καλλικράτη και του ευρωμονόδρομου.
Πρόκειται για αντιλαϊκή πολιτική ενταγμένη στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα συνολικά , που μέρος τους είναι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.
Αυτή η πολιτική οδηγεί σε ανατροπή εργασιακών σχέσεων με απολύσεις εργαζομένων, σε συρρίκνωση κοινωνικών δομών, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.
Εκεί στοχεύει η διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που ανακαλεί η κυβέρνηση διορισμούς εργαζομένων που δουλεύουν για 10 – 15 χρόνια, έχουν ελεγχθεί από Δήμους και υπηρεσιακά συμβούλια, από τον ίδιο τον ΑΣΕΠ και νομιμοποιήθηκαν με Νόμο του κράτους. Δεν παρανομούν οι Δήμαρχοι που αντιστέκονται και στέλνονται στους Εισαγγελείς αλλά η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί της που δεν διστάζουν να «τσαλαπατούν» τους ίδιους τους νόμους που ψήφισαν, όταν ωφελούν τους εργαζόμενους.
Όσο για τη διαδικασία των «πλαστών πτυχίων» σκοπίμως τα ενέπλεξε η κυβέρνηση στη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων. Πρόκειται για εντελώς ξεχωριστό ζήτημα που έχει πάρει εδώ και καιρό το δρόμο του, όπου υφίσταται τέτοιο θέμα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων. Η κυβέρνηση το αξιοποίησε ως προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, που στοχεύει στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, τον κοινωνικό αυτοματισμό και στη διαίρεση των ίδιων των υπαλλήλων στο Δημόσιο.
Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιδιώκει να επιβάλλει την πολιτική φορομπηξίας στο λαό, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων, βάζοντας ακόμη και στο «γύψο» τους αιρετούς που θα αντισταθούν προς τις υποδείξεις τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, με βάση τα παραπάνω αποφασίζει ότι:
• Κανένας Δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Ελλάδας να μην προχωρήσει στο λεγόμενο ΄΄επανέλεγχο΄΄ των συμβάσεων ΙΔΑΧ. Καμία διαθεσιμότητα – καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων. Να καταργηθεί ο νόμος 4281/2014.
• Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό, που
αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση και
αυτών των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.
• Να σταματήσουν οι διώξεις των αιρετών, η ποινικοποίηση των αιρετών που η κυβέρνηση εγκαλεί στην τάξη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *