Οικογένεια Λάτση: όπου ακούει “ελληνικό” σπεύδει να κερδίσει. Ήδη από την Κατοχή…

latsis001-bigΣτην εταιρία του Σπύρου Λάτση Lamda Development κατοχυρώθηκε η έκταση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, σε τιμή εξαιρετικά συμφέρουσα: μόλις στο ένα τρίτο της πραγματικής αξίας της. Με την εταιρία Λάτση συνδέονται και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα: η κινέζικη Fosun και η Al Maadar του Άμπου Ντάμπι.

Είναι θαυμάσιο να μαθαίνεις πως ένας γιος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, σε μια εποχή κρίσης του θεσμού της οικογένειας. Γιατί, κάπως έτσι ξεκίνησε και ο μπαμπάς, ο Γιάννης Λάτσης, που έγινε καπετάν-Γιάννης.

Παιδί βαρκάρη στο Κατάκολο Ηλείας, δούλεψε ως διερμηνέας των Ιταλών επί Κατοχής. Φρόνιμος και οικονόμος (Μέρα της Αποταμίευσης σήμερα, για να μην ξεχνιόμαστε), μάζευε σταφίδα τη σταφίδα και φασούλι το φασούλι -καθώς οι Ιταλοί πλήρωναν με είδη διατροφής- και να τον μετά την Κατοχή, να αγοράζει τη θαλαμηγό του Μουσολίνι, που δόθηκε στην Ελλάδα από την Ιταλία στο πλαίσιο των πολεμικών αποζημιώσεων.

Βέβαια, κάποιοι θέλησαν να τον στιγματίσουν ως δωσίλογο. Αυτοί που ζήλεψαν την προκοπή του, γιατί όσο ο μικρός Γιάννης δούλευε και αποταμίευε, αυτοί κάναν κατσαπλιάδικο στα βουνά. Προς μεγάλη τους απογοήτευση, το δικαστήριο αθώωσε τον Γιάννη, όπως και όλους σχεδόν τους ανθρώπους που πρόκοψαν κατά την Κατοχή. Έτσι ο Γιάννης, ξεκινώντας με τη “Νεράιδα”, όπως ονόμασε το ιταλικό του καράβι, κατέκτησε τα πέλαγα και τους ωκεανούς και έγινε καπετάν-Γιάννης. Και να τα καράβια, να τα δυιλιστήρια, να τα πλούτη!

Τώρα ο γιος συνεχίζει την πορεία του μπαμπά. Ακολoυθώντας πιστά τη συμβουλή του: “όπου ακούς, παιδί μου, “ελληνικό”, απάνω του! Έχει χρήμα η υπόθεση! Κι αν έχεις και ξένους να σε βοηθήσουν, ό,τι το καλύτερο!”

2 απαντήσεις στο “Οικογένεια Λάτση: όπου ακούει “ελληνικό” σπεύδει να κερδίσει. Ήδη από την Κατοχή…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *