Λαϊκό Μέτωπο: Η Ιντιφάντα της Ιερουσαλήμ είναι μια φυσική αντίδραση στα εγκλήματα της κατοχής

Σήμερα η Ιερουσαλήμ βρίσκεται αντιμέτωπη με επιθέσεις εποίκων και δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε το σιωνιστικό κατοχικό κράτος, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών του να απελάσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό της πόλης και να αρπάξει τα σπίτια και τη γη του μέσα από απαλλοτριώσεις, απάτες ή εκμετάλλευση της λεγόμενης “κενής ιδιοκτησίας” για εποικιστικά σχέδια, αναφέρει το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε ανακοίνωσή του.

 

Ο κατακτητής προσπαθεί επίσης να διασπάσει τους παλαιστινιακούς ιερούς χώρους με την ψήφιση νόμων στην Κνέσετ που επιτρέπουν τη διαίρεση του Haram Al-Maqdisi [του “Ιερού της Ιερουσαλήμ” δηλαδή, που περιλαμβάνει το Τέμενος Αλ Άκσα και τον Θόλο του Βράχου]. Οι ενέργειες αυτές συνέπεσαν με μία άγρια επίθεση εναντίον του λαού μας στην Ιερουσαλήμ, με διώξεις, συλλήψεις, τραυματισμούς ή δολοφονίες νέων ανθρώπων, με κυριότερα εγκλήματα τη δολοφονία του Abdel-Rahman Shaloudi και τη δέσμευση της σορού του με την απαίτηση να ταφεί αργά τη νύχτα με παρούσα μόνο μια μικρή ομάδα μελών της οικογένειάς του, και την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού Orwa Hammad από το χωριό Silwad. Οι ζωές των Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ απειλούνται συνεχώς μέσω επιθέσεων εναντίον τους, ειδικά μετά τη δολοφονία του νεαρού αγοριού Mohammed Abu Khdeir.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο λαός μας στην Ιερουσαλήμ συνεχίζει να εξεγείρεται και να αντιστέκεται σε αυτές τις ρατσιστικές πρακτικές και να αντιμετωπίζει τις παλιές και νέες σκευωρίες που έχουν στόχο την Ιερουσαλήμ και επιδιώκουν να αδειάσει από τους αυτόχθονες κατοίκους της. Η Ιντιφάντα της Ιερουσαλήμ είναι μια φυσική αντίδραση στην κατοχή και τα εγκλήματά της και το Λαϊκό Μέτωπο καλεί τον παλαιστινιακό λαό, παντού όπου βρίσκεται, να στηρίξει τους Παλαιστίνιους της Ιερουσαλήμ και την αντίστασή τους στην κατοχή, να διοργανώσει εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Το Λαϊκό Μέτωπο απαιτεί οι παλαιστινιακοί, αραβικοί και διεθνείς επίσημοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία του λαού μας από αυτές τις ρατσιστικές πρακτικές τρομοκρατίας κατά των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ, να πιέσουν τον εχθρό να σταματήσει αυτές τις πρακτικές και να στηρίξουν το λαό μας στην Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε επίσης οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και ο Αραβικός Σύνδεσμος να δράσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα των Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ και να παράσχουν πραγματική στήριξη για λαϊκή ανθεκτικότητα σε αυτήν την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον εχθρό και τους εποίκους του.

Πηγή: intifadagr.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *