Τσίπρας: συμβούλιο αρχηγών για να οριστεί ημερομηνία εκλογών

τσιπρας“Ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης” απαιτείται, για να λυθούν τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Όπως είπε, επιβάλλεται η στοιχειώδης συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και το ελάχιστο της συναίνεσης στα ζητήματα της οικονομίας και στα διεθνή προβλήματα της χώρας.

“Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν” τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. “Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει”.

 

Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια.

Όπως ανέφερε ο Τσίπρας, στο συμβούλιο αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε μία ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών πριν από την προεδρική εκλογή και πριν υπάρξει νέα δεσμευτική συμφωνία με τους εταίρους για τα επόμενα χρόνια, ενώ θα πρέπει ακόμα να διερευνηθεί η δυνατότητα να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *