Τι συμβαίνει σε «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρο»

Σε δεινή θέση οι δύο ιστορικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και το μέλλον τους διαγράφεται δυσοίωνοmakedonia-aggelioforos2_lamda_vari
του Νίκου Μποζιονέλου
Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Ρήγας και η εκδότρια Βίκυ Σουλοπούλου της «Μακεδονίας» προσέφυγαν δικαστικά προκειμένου η εταιρεία να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και το πέτυχαν. Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι 31 εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της εθελουσίας εξόδου ενώ η συνολική απαίτηση προς τους εργαζόμενους, η οποία ανέρχεται στα 300.000 ευρώ, δεν πρόκειται να… κουρευτεί.
Από τη «Μακεδονία» τα τελευταία τρία χρόνια έχει απομακρυνθεί σχεδόν το μισό του προσωπικού με εθελούσιες και απολύσεις όσων δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις (με μειώσεις 30%) ενώ η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ούτε από την κρατική χρηματοδότηση ούτε από το δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη μισθών φτάνουν ως και τους τέσσερις μήνες, με τη Σουλουπούλου να μην κρατά την υπόσχεσή της για πώληση ενός οικοπέδου, όπως έλεγε.
Εξίσου άσχημη είναι η κατάσταση και στον «Αγγελιοφόρο» όπου πλέον αναλαμβάνει δράση η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες και σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά του εργοδότη των 125 απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας, Αλέξανδρου Μπακατσέλου. Οι συσσωρευμένες οφειλές του προς τους εργαζομένους αντιστοιχούν σε μισθούς τριών μηνών, δηλαδή Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
Η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» δια του εκπροσώπου της, Παντελή Χαλβατζάκη, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να πληρώσει ούτε ένα… ευρώ, επικαλούμενος για άλλη μία φορά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Και έχει παρακαλέσει το προσωπικό να μη διακόψει την έκδοση του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής», του μοναδικού φύλλου που, όπως ισχυρίστηκε, αποφέρει έσοδα στην εκδοτική επιχείρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *