Κόλαφος για τους δωσίλογους συκοφάντες: 7η στην Ευρώπη, 28η στον κόσμο σχολή του Πολυτεχνείου!

εμπΤην επίζηλη 28η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο ανάμεσα στις ομοειδείς σχολές κατέκτησε φέτος η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ στην κατάταξη QS World University Rankings, που αξιολογεί ετησίως τα καλύτερα πανεπιστήμια.

Η Σχολή δεν βγήκε μόνο 28η στον κόσμο αλλά και 7η στην Ευρώπη, ενώ συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη τη γηραιά ήπειρο -ξεπερνώντας πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως η Οξφόρδη, το Κέμπριτζ, τα πολυτεχνεία της Ζυρίχης, της Λοζάνης κ.ά.- όσον αφορά τη διεθνή αναγνώριση των ερευνητικών δημοσιευμάτων (Citations per Paper).

Από τις 13 ευρωπαϊκές σχολές Πολιτικών Μηχανικών που «φιγουράρουν» στη λίστα των 50 καλύτερων στον κόσμο, μόνο αυτή του ΕΜΠ και η Σχολή της Καρλσρούης δεν έχουν δίδακτρα.

Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ κατατασσόταν το 2011 και το 2012 στις θέσεις 51-100, ενώ το 2013 είχε λάβει την 25η θέση.

Αυτά αποκαλύπτονται από έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Έθνος”, και αποτελούν κόλαφο στους συκοφάντες της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης και πρώτα απ΄ όλους την κυβέρνηση των δωσιλόγων που δεν χάνει ευκαιρία να συκοφαντήσει οτιδήποτε το ελληνικό. Προκειμένου να δικαιώσει την πολιτική της κοινωνικής καταστροφής και -στην προκειμένη περίπτωση- της διάλυσης της δημόσιας εκαπίδευσης.

2 απαντήσεις στο “Κόλαφος για τους δωσίλογους συκοφάντες: 7η στην Ευρώπη, 28η στον κόσμο σχολή του Πολυτεχνείου!”

  1. Κάπου το έχετε χάσει εκει στην αριστερά. Απο που κι ως που μας ενδιαφέρει αν τα ελληνικά ιδρύματα θα είναι κάπου ανάμεσα στα “καλύτερα”. Τι θα πει καλύτερα, και για ποιόν είναι καλύτερα?

    Θα σας θυμίσω ενα σύνθημα που ήταν κυρίαρχο του τελευταίου φοιτητικού κινήματος το 2006-2007:
    ΛΕΥΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

  2. Είναι πασιφανές ότι αυτό που θέλουν είναι να παραδώσουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στη “θαυματουργή αγορά” δεν χρειάζονται μορφωμένοι άνθρωποι με παιδεία , χρειάζονται εκπαιδευμένοι (η ελληνική γλώσσα είναι σαφής έχει για κάθε έννοια διαφορετική λέξη) δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το πετύχουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *