Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο Κασιδιάρης – Στύλιος

στυλιοςΥποχρεώθηκε να παραιτηθεί ο ψευτοπαλικαράς υφυπουργός Παιδείας Γεώργιος Στύλιος, μετά από τη φραστική επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Ο πρώην υφυπουργός, αντιδρώντας στις καταγγελίες της Κανέλλη για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου που προωθεί η κυβέρνηση, την απείλησε εμμέσως, με τη φράση “θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης!”, υπονοώντας το περιστατικό της χειροδικίας του νεοναζί σε βάρος της.

Παραθέτουμε τον πλήρη διάλογο, με την ομιλία της Κανέλλη και το επεισόδιο που ακολούθησε, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής:

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν ξέρω αν θέλω με αυτά που άκουσα.
Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέττα, σαν τον μύθο: Τα παιδιά πεινάνε, να τους δώσετε ένα φρούτο την ημέρα, ένα παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι πάει να πει πείνα και λιποθυμία από την πείνα. Δώστε σε ένα παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα εικοσιτετράωρο και θα σωθεί. Ειλικρινά σας το λέω.
Δεύτερον, μιλάτε για χορηγίες. Εγώ σας μιλάω για έναν τόπο που δεν έχει ανάγκη χορηγούς για να θρέψει τα παιδιά του. Μου σηκώνεται η τρίχα με αυτά που άκουσα. Έχετε κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Έχετε κονδύλια για διαφήμιση. Έχετε κονδύλια για υγιεινή διατροφή.
Έχω ανοίξει εγώ το βιβλίο πριν από τρία χρόνια του γιου μου, κοτζάμ μαντράχαλος, στην Α’ και στη Β’ Λυκείου με οδηγίες πώς γίνονται τα μακαρόνια με κιμά και από κάτω τη μάρκα. Τη μάρκα! Τη μάρκα του τυριού που θα βάλεις για να κάνεις τα μακαρόνια με κιμά! Μη μου τα λέτε εμένα όλα αυτά τώρα εδώ! Τα έχω ανοίξει και τα βλέπω. Για να κάνεις υγιεινή διατροφή και να μην τρέχεις να πας δίπλα να παίρνεις συμπληρώματα διατροφής έχει κόστος.
Σας ζητάμε ένα γεύμα την ημέρα για όλα τα παιδιά και μου λέτε εσείς να κάνει αίτηση; Αίτηση; Έχω πεινασμένα παιδιά, αίτηση; Να έλθει ο διευθυντής του σχολείου και να πει «Έχω πέντε παιδιά που λιποθυμάνε»; Αίτηση; Να ξεχωρίσουμε και τα πέντε παιδιά που λιποθυμάνε. Να τα πάρουμε πιο δίπλα και να τους δώσουμε μυστικά κανένα σάντουιτς με χορηγό. Θα αρχίσετε σε λίγο να τους δίνετε και βαθμό και πτυχίο και θα λέει: «Αυτό το παιδί επέζησε και απεφοίτησε ελέω Νιάρχου. Αυτό το παιδί επέζησε και απεφοίτησε ελέω ΕΣΠΑ». Δεν σας λέω ότι είναι κακή πράξη να το κάνει ο Νιάρχος.
Είμαστε αστρικά, διαμετρικά αντίθετοι. Εγώ σας μιλάω για οργανωμένες δομές, που σημαίνει άνθρωποι, σημαίνει επιστήμονες, σημαίνει συντονισμός. Σημαίνει κοιτώ συνολικά την υγεία των παιδιών μου. Πώς να σας το πω; Και εσείς μου μιλάτε για μία φιλάνθρωπη αντίληψη του πώς θα σωθούν τα παιδιά από την επίθεση της μεγαλύτερης τρομοκρατίας στον κόσμο που είναι η πείνα, η αξιοπρέπεια.
Ένα παιδί που λιποθυμάει από πείνα ή ντρέπεται να πει ότι πεινάει και πρέπει να συγκεντρωθεί να διαβάσει στο Δημοτικό ή στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο, είναι χαμένη υπόθεση για τον τόπο. Το καταλαβαίνετε; Και δεν μπορεί να ευγνωμονεί κανέναν άλλον, μόνο να απαιτεί δικαιωματικά η οικογένειά του και το παιδί.
Και ξέρετε γιατί σας λέω ότι ακουστήκατε σαν Μαρία Αντουανέττα; Γιατί μου λέτε ότι χρησιμοποιείτε χορηγίες και δήμους. Θα σας αποκαλύψω, λοιπόν, κάτι σημερινό: Δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στην αντίληψη «χρησιμοποιώ το δήμο», διότι η Γενική Γραμματεία Περιφερειακού Ελέγχου –κάπως έτσι τη λένε- απαγόρευσε -σήμερα είναι γραμμένο- σε έξι, επτά δήμους -και δεν είναι μόνο η Πάτρα, δεν είναι μόνο η Πετρούπολη, είναι και ο Άγιος Δημήτριος και πάρα πολλοί άλλοι δήμοι- να απαλλάσσουν από τα δημοτικά τέλη τις οικογένειες οι οποίες είναι στο δρόμο και δεν έχουν λεφτά. Και θέλει ο δήμος, ο κάθε δήμος, σε αυτούς τους ανθρώπους να τους απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη για να ελαφρύνει το άγχος επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Και αυτό απαγορεύεται!
Και εσείς θα έρθετε και θα μου πείτε ότι θα βασιστείτε σε χορηγίες που θα διανείμουν πράγματα σε συνεργασίες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Τα άσχημα φρούτα που θα μοιραστούν σήμερα, δεν μπορεί να είναι και άσχημο μέλλον για τα παιδιά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας ευχαριστούμε, κυρία Κανέλλη.
Το λόγο έχει ο κύριος Υπουργός για τρία λεπτά.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, προσωπικά δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό, με τους συμμαθητές μου.
Δεν δέχομαι, κυρία Κανέλλη, να μου κάνετε μάθημα εσείς, που δεν έχετε μεγαλώσει όπως μεγάλωσα εγώ, δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έβγαλα!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Και δεν ήμουν ευνοημένος…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έκανα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Σας αρέσει και σας εκφράζει η ένταση, κυρία Κανέλλη, όπου εσείς…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ως μάθημα το είδατε. Θαυμάσια!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κυρία Κανέλλη, η ένταση…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Από την ώρα που μου λέει ότι κάνω μάθημα για πολιτική θέση, αρνούμαι να ακούσω την απάντησή του.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αυτό είναι δικαίωμά σας. Οφείλετε όμως…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μεγαλύτερη λαϊκίστικη απάντηση…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σας κόβω πολιτικά και ηθικά! Όταν μου απαντάτε ότι δεν δέχεστε μάθημα και φέρνετε το προσωπικό σας παράδειγμα για να μου απαντήσετε για τα παιδιά που λιποθυμάνε στην Ελλάδα, μεγαλύτερη λαϊκίστικη μεγαλοστομία από αυτή δεν υπάρχει!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Να απαντήσετε μόνος σας, που θέλετε να μου κάνετε μάθημα μεγαλοστομίας, χρησιμοποιώντας την Άρτα και το χωριό σας για προεκλογικούς λόγους!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό.
Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Παρακαλώ;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε, αλλά η προσωπική, η δική σας δεν με ενδιαφέρει και δεν με απασχολεί καθόλου.
Λένε, κύριε Πρόεδρε, πως όταν λες τα μισά λόγια, δεν λες την αλήθεια και λες ψέματα. Εγώ μίλησα για προγράμματα…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν τον επαναφέρετε, θα πάω κατευθείαν να διαμαρτυρηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για ποιο λόγο, κυρία Κανέλλη;
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Για την έκφραση «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη;»! Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη. Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σε αυτό έχετε…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι και τα νιάτα σου και οι σπουδές σου και το Κόμμα σου!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στα μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να σας ακολουθήσω…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι!
Και πρέπει να ντρέπεστε κι εσείς που δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ! Σας παρακαλώ!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Εργάζομαι καθημερινά για την ελληνική νεολαία…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν αφήνω να αλληλοϋποστηριχτείτε…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας παρακαλώ! Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε!
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν δεν ντρέπεστε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εσείς διακόπτετε και δεν έχετε το σεβασμό να ακούσετε την απάντηση.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεστε! Σα δεν ντρέπεστε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εγώ να ντρέπομαι; Εσείς! Ορίστε μας!
Και εσείς, κύριε Υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές; Δεν μπορούμε να κάνουμε για ένα τρίλεπτο ένα διάλογο; Πρέπει, δηλαδή, να κάνουμε συνέχεια αναφορές;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, όταν μου λέει ότι κόβομαι στις εξετάσεις…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Την είδα. Ήθελε να αποχωρήσει. Μπορούσε να αποχωρήσει. Δικαίωμά της. Αν και δεν υπήρχε σεβασμός.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει ένα γνωστό παιχνίδι: Φωνάζω, διαμαρτύρομαι, κουνάω τα χέρια, δημιουργώ ένταση, χωρίς να ξέρω τι λέω. Λέω και στο τέλος δεν κάθομαι να σας ακούσω. Αποχωρώ.
Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο και εσείς, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για να ξέρετε, μικρόφωνο…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Καθότι πρέπει να καταγραφούν στα Πρακτικά, κύριε Πρόεδρε,…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Είδατε, λοιπόν. Ίσως από την απειρία σας…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Εγώ μίλησα για προγράμματα…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας παρακαλώ! Λέτε πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζετε!
Το μικρόφωνο ήταν κλειστό. Μπορεί να διαμαρτύρεται. Δεν μπορώ να της κλείσω με τα χέρια το στόμα!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, εγώ μίλησα για προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας και για προγράμματα τα οποία…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ολοκληρώσαμε τώρα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): …χρηματοδοτούνται από ιδιώτες με χορηγίες…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ευχαριστούμε πολύ. Δεν έχει νόημα τώρα. Έχει τελειώσει η απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *