Σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ. Έσπασαν την εκεχειρία οι νεοφασίστες του Κιέβου

donjeck2_0Σφοδρές μάχες διεξάγονται στο Ντονέτσκ, καθώς η ουκρανική κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή την απόφασή της να σπάσει και επίσημα την εκεχειρία της 5ης Σεπτεμβρίου,  την οποία ο ουκρανικός στρατός και οι ναζιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις παραβίαζαν όλο αυτό το δίμηνο.

Έχοντας το πράσινο φως από τους ρεβανσιστές του Βερολίνου, που αρνούνται να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του λαού του Ντονμπάς να ζήσει όπως αυτός επιλέγει και να μην επιτρέψει την υποταγή της χώρας του στο γερμανικό κεφάλαιο και τους ουκρανούς συνεργάτες του, οι νεοφασίστες του Κιέβου εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, βομβαρδίζοντας και την πόλη, με συνέπεια να υπάρχουν θύματα και μεταξύ των αμάχων.

Αμυνόμενη η Λαϊκή Πολιτοφυλακή, έχει προκαλέσει ταραχή στους επιτιθέμενους, οι οποίοι αναγνώρισαν πως οχτώ στρατιώτες τους είναι νεκροί στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ το οποίο κατέχει ο ουκρανικός στρατός. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της πόλης συνδράμουν τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή, σκάβοντας χαρακώματα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του αεροδρομίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *