Κινητοποιούνται οι γονείς των μαθητών Γυμνασίου στο Περιστέρι

kleista-sxoleiaΤην έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Περιστερίου, όπως διατυπώθηκε στη έκτακτη γενική τους  συνέλευση  την Παρασκευή και αφορά στις κάτωθι αποφάσεις:

 
1. Την από 30/10/2014 απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 19732 του διευθυντή εκπαίδευσης Γεώργιου Ζαφειρακίδη η οποία αφορά τη συγχώνευση τμημάτων της Β τάξης.
2. Την από 6/11/2014 απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 20227 η οποία αφορά την απομάκρυνση εκπαιδευτικών από το σχολείο μας.

 
Αυτές οι αποφάσεις δημιουργούν αποδιοργάνωση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα με τις αποφάσεις αυτές προκαλείται η επανασύσταση των τμημάτων, η ολική αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος, η ανατροπή του προγραμματισμού των γραπτών εξετάσεων στο Α’ τρίμηνο ( με ότι αυτό συνεπάγεται για ψυχολογία των μαθητών) και με άμεση συνέπεια την αδυναμία αξιολόγησης των μαθητών.
Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο μας είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης των Γυμνασίων 9ου και 19ου που έγινε με προηγούμενες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας (304 μαθητές).
Θεωρούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι μας το σχολείο αποτελεί το στήριγμα και την ελπίδα της Ελληνικής οικογένειας για το αύριο.
Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι δεν αποδεχόμαστε καμία κατάργηση τμήματος, καμία περικοπή εκπαιδευτικών, καμία υποβάθμιση του σχολείου μας.
Απαιτούμε τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου μας, όπως ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την ανάκληση των βίαιων και αυθαίρετων αποφάσεων.
Τη Δευτέρα 10/11/2014 και ώρα 12.30 θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τα παιδιά μας στη διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαίδευσης (Θηβών 401 Αιγάλεω) ως πρώτη μορφή διαμαρτυρίας.

 
Οι γονείς του 9ου Γυμνασίου Περιστερίου
Περιστέρι 7 Νοεμβρίου 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *