Κινητοποίηση κατά της περαιτέρω υποβάθμισης της Δραπετσώνας

Σε συγκέντρωση καλεί το Συντονιστικό Μαζικών Φορέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 11 π.μ., έξω από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και σε πορεία προς τα πρώην Λιπάσματα, διαμαρτυρόμενο για τον επαναχαρακτηρισμό της περιοχής ως “λιμενοβιομηχανικής ζώνης” και την παράδοσή της σε επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος της ζωής και της υγείας των κατοίκων.δραπεσωνα

 

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού

Με βάση το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας/Αττικής (Ρ ΣΑ) παραδίνονται «φιλέτα» γης, όπως η περιοχή των πρώην Λιπασμάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και όλη η περιοχή της Λιμενικής Ζώνης, σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με σκοπό το κέρδος, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα ο επαναχαρακτηρισμός της περιοχής αυτής ως «Λιμενοβιομηχανική» ζώνης με χρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας, υπηρεσιών κλπ, ξαναφέρνει στο νου μας, παλιότερες μαύρες εποχές, όπου η λειτουργία των ρυπογόνων και καρκινογόνων εργοστασίων, σκόρπιζε το θάνατο στους κατοίκους . Θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά, η «ανάπλαση» της περιοχής μας αλλά και γενικότερα της ευρύτερης λιμενικής ζώνης του Πειραιά, κόβεται και ράβεται στα μέτρα και τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή και όχι με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.
Οι μαζικοί φορείς της περιοχής Δραπετσώνας – Κερατσινίου, πήραν την πρωτοβουλία δημιουργίας ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ανοικτού και σ’ άλλους φορείς της ευρύτερης περιοχής και ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 16/11/2014 ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ :
► Την κατάργηση, όλων των φωτογραφικών ρυθμίσεων και νομοθετημάτων που έχουν ψηφιστεί, ώστε να διευκολύνουν τη λειτουργία βιομηχανιών και ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ στην περιοχή μας κάνοντας την νέα χαβούζα.
► Ζητάμε να σταματήσει τώρα η δημιουργία χώρων για ανάμιξη, συσκευασία λιπαντικών πετρελαίου, παραλαβής , αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων και το εργοστάσιο επεξεργασίας υγρών πετρελαιοειδών & υγρών αποβλήτων πλοίων που υποβαθμίζουν περισσότερο τη ζωή μας και υποθηκεύουν το μέλλον μας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΧΩΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *