Εργαζόμενοι πρακτορείων Τύπου: όχι στην κατάργηση της διαιτησίας

ergazomenoiΚαι οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου καταγγέλλουν τη διάλυση του θεσμού της διαιτησίας. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών:

Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, καταγγέλλουμε την επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής από τα εργατικά σωματεία στον ΟΜΕΔ. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να βρίσκεται στον αέρα η διαιτητική απόφαση που αφορά τους συναδέλφους της ΕΤΕΡ, στους οποίους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Είναι επιλογή που στοχεύει στην πλήρη κατάργηση και του τελευταίου οχυρού, σε ότι αφορά μισθούς και εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των Συλλογικών Συμβάσεων. Είναι επιλογή που υπαγορεύει η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, με στόχο την διαφύλαξη και ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του μεγάλου Κεφαλαίου.

Μόνη απάντηση ο ταξικός αγώνας, σκαλοπάτι του οποίου αποτελεί η πανεργατική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, στην οποία καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *