Συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 π.μ. στα δικαστήρια για την αθώωση του Θ. Κούρκουλα

θανασηςΣυγκέντρωση συμπαράστασης γίνεται σήμερα, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου δικάζεται ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση από υποστηρικτή της ελεγχόμενης από τη Χρυσή Αυγή «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα». Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε, το βράδυ της Κυριακής 25 Μαϊου 2009.
Πρόκειται για μια πέρα για πέρα  προκλητική συκοφαντική και ανυπόστατη δίωξη που εντάσσεται στην απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού ανθρώπων και συλλογικοτήτων που τότε είχαν αγωνιστεί με ανοιχτό και μαζικό τρόπο στο φως της ημέρας για να μη μετατραπεί σε άβατο της ναζιστικής  Χρυσής Αυγής η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας.
Καθώς ούτε ο Θ. Κούρκουλας ήταν παρών στο αναφερόμενο από τον μηνυτή περιστατικό (κάτι που θα αποδειχτεί περίτρανα στο δικαστήριο) ούτε και υπάρχει στη σχετική δικογραφία οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία εκτός του μηνυτή, θα περιοριστούμε να επισημάνουμε μόνο τα εξής:
 
Ο μηνυτής «θυμήθηκε» τον υποτιθέμενο «καθοδηγητή» ένα μήνα μετά την αρχική του μήνυση κατ’ αγνώστων, οπότε και υπέβαλλε συμπληρωματική μήνυση! Στη μήνυσή του ο ίδιος καταγγέλλει την κλοπή  από τους επιτιθέμενους του προσωπικού του πτυσσόμενου κλομπ! Παρ’ ότι ο ίδιος δηλώνει κάτοικος Μπραχαμίου, όλως τυχαίως βρέθηκε στον άγιο Παντελεήμονα στις 25 Μαϊου, μέρα πανηγυριού των απανταχού φασιστών στην ομώνυμη πλατεία, την επομένη της επίθεσης των χρυσαυγανακτισμένων σε εκδήλωση με τον συγγραφέα Γκασμέτ Καπλάνι όπου προπηλακίστηκαν κάτοικοι, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και εδάρησαν μετανάστες πάνω στην πλατεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *