Θεσσαλονίκη: Σταμάτησε η διαδικασία έξωσης της Ε. Σαρίδου

σπιτιΣε διακανονισμό με τη 48χρονη άνεργη καθαρίστρια Ευρώπη Σαρίδου προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα Πειραιώς η οποία απειλούσε το προηγούμενο διάστημα να της κάνει έξωση από το σπίτι της στην Σταυρούπολη μετά από την πίεση που άσκησαν το προηγούμενο διάστημα συλλογικότητες και επιτροπές γειτονιάς ενάντια στις εξώσεις.

Πρόκειται για μια νίκη των ατόμων και των συλλογικοτήτων που ενεργοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την περίπτωση της κ. Σαρίδου και με τη μεσολάβηση του Δήμου Σταυρούπολης επετεύχθη διακανονισμός με την τράπεζα σύμφωνα με τον οποίο η κα Σαρίδου θα καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 30 ευρώ κάθε μήνα. Έτσι η αυριανή προγραμματισμένη δίκη για την άρση της έξωσης έχει μονάχα τυπικό χαρακτήρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρώπη Σαρίδου, άνεργη εδώ και χρόνια, έχασε το σπίτι της στη Σταυρούπολη το 2008 σε πλειστηριασμό λόγω δανείου που πήρε από την Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία ξαφνικά βρέθηκε. Το σπίτι της βρέθηκε μέσω του πλειστηριασμού στα χέρια της τράπεζας με την οποία η κα Σαρίδου προχώρησε σε ρύθμιση να το νοικιάζει με ένα ενοίκιο 250 ευρώ. Η κα Σαρίδου λοιπόν, η οποία έκανε εκ των υστέρων αίτημα για προστασία στο νόμο Κατσέλη (θα εκδικαστεί το 2016) ,νοικιάζει εδώ και κάποια χρόνια το δικό της σπίτι από την τράπεζα που της το πήρε. Λόγω του ότι όμως παραμένει άνεργη αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο με αποτέλεσμα τους τελευταίους 16 μήνες να έχει συσσωρεύσει ένα χρέος περίπου 3.800 ευρώ. Για το ποσό των 3.800 ευρώ η τράπεζα αποφάσισε τον Σεπτέμβριο να την κάνει έξωση και έτσι κ. Σαρίδου κινδύνευε να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση του κόσμου που εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιεί διαμαρτυρίες έξω από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας έχοντας ως στόχο το σταμάτημα της έξωσης αλλά και την οργάνωση δικτύων αλληλεγγύης ενάντια στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς.

Πηγή: kar.org.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *