“Η αληθινή απολογία του Σωκράτη”

απολογιαΗ Εργατική Λέσχη Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας εξασφάλισε μειωμένο εισιτήριο (12 ευρώ) για την παράσταση “Η αληθινή απολογία του Σωκράτη” του Κώστα Βάρναλη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τους Σπείρα Σπείρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), αυτό το Σάββατο 15/11, στις 21:00.

Δηλώσεις συμμετοχής – κρατήσεις θέσεων, μέχρι την Τετάρτη 12/11 στο τηλ. 6972272717 (αναφέρετε ότι είτε από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας).

Λίγα λόγια για την παράσταση: Η «Απολογία του Σωκράτη» είναι ένα λυσσαλέο έργο γεμάτο κυνισμό, κέφι και γλύκα, ένα κράμα Λυρισμού και Σαρκασμού. Μέσα από την «απολογία» επιχειρείται η ηθική αποκατάσταση του Σωκράτη. Ο καθένας από εμάς κρύβει ένα Σωκράτη που θα αποφασίσει να κάνει έναν πόλεμο και θα ριχτεί, ανεπιστρεπτί, στη μάχη.
Η παράσταση επικεντρώνεται στην εκρηκτική προσωπικότητα του Σωκράτη που δημιούργησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κώστας Βάρναλης. Μ΄ αυτή την προσωπικότητα «ταυτίζεται» ο Έλληνας συνθέτης και ερμηνευτής (αυτή τη φορά) ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μια απολογία ρεσιτάλ. Ένα μουσικό θέατρο δρόμου.
Η Δημοτική γλώσσα και η αρχαιογνωσία του Βάρναλη χορεύουν αντάμα. Το έργο αποτελεί καίριο κορμό της επαναστατικής τέχνης και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά ποιητικά κείμενα. «Γλεντάω και ΄φραίνομαι να σας δαγκώνω» δηλώνει ο ήρωας κοιτώντας κατάματα τους καταπιεστές της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμηνεύει τον βαρναλικό Σωκράτη. Οι καλλιτέχνες της Σπείρας μοιράζονται μαζί του τα λόγια του Βάρναλη, άλλοτε ως μαθητές, άλλοτε ως κλέφτες, άλλοτε ως μελλούμενες γενιές, κατήγοροι, λαός, μικροί σωκράτηδες. Τραγουδούν μοναδικά τα λυρικά και επικά στάσιμα, μελοποιημένα από τον Άρη Βλάχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *