Αξιόπιστοι και οι κυνηγημένοι από τον λαό;

βουδουρηςΓια «συγκλίσεις, όχι στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε στη βάση της ευκαιριακής συμπόρευσης. Αλλά στη βάση της καθαρής και πραγματικής πολιτικής αξιοπιστίας», μίλησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Έκανε μάλιστα και αναφορά στον Λένιν, εμφανίζοντάς τον να συναινεί στις πλατειές πολιτικές συνεργασίες, όπως αυτές που επιδιώκει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μη μπούμε στη συζήτηση σχετικά με το τι ακριβώς δυνάμεις εννοούσε ο Λένιν όταν μιλούσε για συνεργασίες, κι ας μείνουμε στη βάση που θέτει ο ίδιος ο Τσίπρας ως προϋπόθεση τέτοιων συνεργασιών: “την καθαρή και πραγματική πολιτική αξιοπιστία”.

Μήπως εννοεί κάτι σαν “την καθαρή και πραγματική πολιτική αξιοπιστία” που χαρακτηρίζει περιπτώσεις ήδη συνεργαζόμενων, όπως ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης;

Αυτός, ντε, που ψήφιζε τα μνημόνια και τον πήρε στο κυνήγι ο λαός της Καλαμάτας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, αλλά τον έσωσαν τα ΜΑΤ στα οποία απευθύνθηκε! Και όταν αργότερα -και παρά τη γενική κατακραυγή- μπήκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για την τότε πολιτική του συμπεριφορά, είπε ξεκάθαρα πως έπραξε αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του!

Δεν πιστεύουμε να εννοεί αυτού του είδους “την καθαρή και πραγματική πολιτική αξιοπιστία” ο Αλέξης Τσίπρας…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *