Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την αστυνομοκρατία

αρενΑνακοίνωση καταγγελίας της αστυνομικής βίας σε βάρος των φοιτητών και φοιτητριών εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

«Καταγγέλλουμε την τελείως απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της ΝΟΠΕ σήμερα το πρωί, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ πριν λίγη ώρα και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση απο πλευράς φοιτητών. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς λέγαμε πώς τα «προληπτικά» λοκ-άουτ σε ΝΟΠΕ και ΑΣΟΕΕ γίνονται για τη δημιουργία κλίματος έντασης.

Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία. Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

Η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας! Ούτε μια μέρα χαμένη!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *