Ο Γ. Ραγκούσης ζητάει απ’ τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση. Είναι προσωπική του τοποθέτηση ή εκφράζει και τον ΓΑΠ;

ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ Ã ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÅÑÉÂÁËËÏÍ ÑÁÃÊÏÕÓÇÓ ÃΔεν μπορεί να ξέρουμε αν είναι δική του πρωτοβουλία, που τότε δεν σημαίνει και πολλά πράγματα ή αν ενεργεί σε συνεννόηση με τον ΓΑΠ η παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση στην ιστοσελίδα του στο φ/β. Κι αυτό γιατί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καλεί ανοιχτά τους βουλευτές να ρίξουν την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Εχοντας κρατήσει αποστάσεις εδώ και καιρό ο Γ. Ραγκούσης από την πολιτική Βενιζέλου, είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για την «γέννηση ενός νέου, σύγχρονου, προοδευτικού πολιτικού υποκειμένου, που επιτέλους θα κοιτά μπροστά και ψηλά κι όχι πίσω και κάτω».

Η πρόταση του ΓΑΠ απορρίφθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται στην δημιουργία νέου κόμματος.
Σήμερα και μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν μετά την συνάντηση που είχε με τον Σαμαρά σύμφωνα με τις οποίες «Το πρόγραμμα το ευρωπαϊκό τελειώνει 31 Δεκεμβρίου. Σκοπός είναι και η τελευταία εκταμίευση να γίνει πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για τεχνικούς λόγους, κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αυτό μπορεί να παραταθεί», ο Γ. Ραγκούσης επανήλθε με ανάρτησή του στο f/b και ζητάει από τους βουλευτές να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

Γράφει συγκεκριμένα: «Ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού δεν θα άλλαζε τώρα έναν, πλέον τεκμηριωμένα, αποτυχημένο Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο;».

image002

Και το ερώτημα παραμένει: Είναι προσωπική τοποθέτηση η Γ. Ραγκούση ή εκφράζει και τις απόψεις του ΓΑΠ; .Στην δεύτερη περίπτωση η δήλωση Ραγκούση είναι πολύ σημαντική με δεδομένο ότι ο ΓΑΠ επηρεάζει σημαντικό αριθμό Πασόκων βουλευτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *