Με 7,5% προηγείται ο Σύριζα της Ν.Δ σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Βίντεο)

image002Την μηνιαία έρευνα που κάνει το Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για τις πολιτικές τάσεις του εκλογικού σώματος παρουσίασε σήμερα η τηλεόραση του Σκάι. Είναι μια πανελλαδική έρευνα που έγινε 21-24 Νοέμβρη σε δείγμα 1039 ψηφοφόρων.

Σύμφωνα λοιπόν μ αυτή την έρευνα στην δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών προηγείται ελαφρά ο Τσίπρας του Σαμαρά, αν και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θεωρεί ότι ο Σύριζα δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Η απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση είναι ολοφάνερη καθώς ένα 64,% των ερωτούμενων πιστεύει ότι θα ληφθούν νέα μέτρα. Επίσης το 47% εκτιμάει ότι η παρούσα βουλή δεν θα εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας εν αντιθέσει με το 42,5% που πιστεύει το αντίθετο.

Το πιο ενδιαφέρον φυσικά στην έρευνα είναι η εκτίμηση ψήφου στο ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών. Εδώ έχουμε ένα καθαρό προβάδισμα του Σύριζα με 7,5% διαφορά. Το κόμμα της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει 27,5%, με την Ν.Δ να λαμβάνει 20%, ενώ υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων.

Στην ίδια έρευνα τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ακολουθεί το «Ποτάμι» με 6%, και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 3,5% και οι ΑΝΕΛΛ 3%. Η ΔΗΜΑΡ και ο ΛΑΟΣ εξαφανίζονται ε από τον πολιτικό χάρτη ενώ παγιώνεται η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%. Σε σχέση με την μέτρηση του περασμένου μήνα το «Ποτάμι» εμφανίζει πτώση κατά 1,5%, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ κατά 0.5%., ενώ σταθερά μένουν στα ποσοστά τους Χ.Α και ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *