Ξυλοδαρμό των συλληφθέντων στην χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό. – Κλιμακώνονται οι δράσεις συμπαράστασης (Βίντεο)

b33ogyrceaej0xlΚλιμακώνονται συνεχώς οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Το πρωί φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). .Επίσης έγινε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Ηράκλειου, Κοινό αίτημα των καταληψιών να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.
Στην μαζικότατη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό –στο βίντεο που παραθέτουνε υπάρχει η μετριότατη εκτίμηση για 6.000 διαδηλωτές- υπήρξαν 31 προσαγωγές –ως συνήθως αυτές γίνονται στον σωρό- και 12 απ’ αυτούς μετατράπηκαν σε συλλήψεις αποδίδοντας τους κατηγορίες για κακουργήματα. Πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στις 12:30 στα δικαστήρια των. Ευελπίδων, δέχτηκαν ανελέητο ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.
Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για τον Ν. Ρωμανό που βρίσκεται στην 23η ημέρα απεργίας πείνας (από 10 Νοεμβρίου), διεκδικώντας τις άδειες για την παρακολούθηση των μαθημάτων στη σχολή που πέρασε.

Από την ιστοσελίδα left.gr αντιγράφουμε

«Αίματα στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ»: Ξυλοδαρμό των συλληφθέντων καταγγέλλει η Αφρ. Σταμπουλή

martΟι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους συλληφθέντες να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους και τους γονείς τους, ενώ αρνούνταν να ενημερώσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους τραυματίες.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφθηκε, μαζί με την Μάνια Παπαδημητρίου, το βράδυ της Τρίτης τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκονταν οι προσαχθέντες της μεγάλης πορείας αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό (12 εκ των οποίων έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στον εισαγγελέα).

Οι προσαχθέντες ήταν φανερά χτυπημένοι, όπως καταγγέλλει στο left.gr η Αφρ. Σταμπουλή. Στο διάδρομο της ΓΑΔΑ υπήρχαν αίματα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν αποσπάσει τα κινητά τηλέφωνα από τους συλληφθέντες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους και γονείς τους, με το πρόσχημα (ανυπόστατο από νομικής απόψεως) ότι δεν ήταν ανήλικοι.

Οι αστυνομικοί αρνούνταν να ενημερώσουν τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι διαδηλωτές πήγαν χτυπημένοι στο νοσοκοκομείο (οι συγκεχυμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 ή 5) και ποια είναι τα στοιχεία τους, επικαλούμενοι προστασία προσωπικών δεδομένων (!). Αρνήθηκαν μάλιστα να ενημερώσουν τη μητέρα και συγγενή ενός από τους τραυματίες ότι βρισκόταν σε νοσοκομείο. Μετά από ώρα και ενώ η Αφρ. Σταμπουλή τον αναζητούσε μάταια στους συλληφθέντες, ενημέρωσε τους οικείους, που στη συνέχεια τον βρήκαν νοσηλευόμενο σε νοσοκομείο.

Η Αφρ. Σταμπουλή καταγγέλλει επίσης ότι οι αστυνομικές αρχές, κατά την πάγια τακτική τους, απήγγειλαν κατηγορίες κατά προτίμηση στους τραυματίες, ώστε να αποφευχθούν μηνύσεις κατά της αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *