Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον Ν. Ρωμανό

romanos-poreia-630Όλα γράφτηκαν και όλα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για την απεργία πείνας του νεαρού αναρχικού που έχει φτάσει σε σημείο να απειλείται άμεσα η ζωή του.

Νομικά και θεσμικά, είτε αυτό αρέσει είτε όχι, δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στο να του δοθούν εκπαιδευτικές άδειες. Ας σταθούμε μόνο σε δύο κρίσιμα ζητήματα μέχρι να δοθεί η μόνη λογική και νομικά σωστή λύση στο σημερινό:

Α. Μέχρι να εκδικαστούν οι άλλες υποθέσεις που τον εμπλέκουν για συμμετοχή (κυρίως λόγω φιλικών σχέσεων και σε κάθε περίπτωση χωρίς στοιχεία για οποιαδήποτε πράξη) σε οργάνωση ο Νίκος Ρωμανός έχει καταδικαστεί για μια ληστεία, με αναφορές του εισαγγελέα και του προέδρου του δικαστηρίου για το είδος της ληστείας που δεν έβαλε τελικά σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, ενώ δεν έγινε ούτε καν προσπάθεια χρήσης όπλου κατά την καταδίωξη ή τη σύλληψη. Μάλιστα ειδικά για τοn Ρωμανό ο εισαγγελέας ζήτησε το ελαφρυντικό που αναφέρεται στο νεαρό της ηλικίας.

Β. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι βέβαιο ότι δεν θα κάνει κάτι που να βάλει σε κίνδυνο το θεσμό των εκπαιδευτικών αδειών αν του αποδοθεί αυτό το δικαίωμα κι αυτό προκύπτει από τη μέχρι τώρα στάση του και ειδικά στην περίοδο των κινητοποιήσεων των φυλακισμένων. Οι τοποθετήσεις του καθηγητή του στον Αυλώνα, των συντρόφων και των συγγενών του σκιαγραφούν πολύ καθαρά το χαρακτήρα του, πέρα από τις όποιες πολιτικές του απόψεις.

Γ. Οι όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το πώς θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός των αδειών κι όχι μόνο των εκπαιδευτικών οφείλουν να γίνουν μετά την απόδοση του δικαιώματος στοn Ρωμανό διότι τώρα ισχύει νόμος που του δίνει άμεσα τη δυνατότητα αυτή.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *