Στήριξη στον Νίκο Ρωμανό και σε όποιον υψώνει τη ζωή του μπροστά στον εχθρό.

image001Στήριξη στον Νίκο Ρωμανό και σε όποιον υψώνει τη ζωή του μπροστά στον εχθρό.
Γιατί μόνο εχθρός μπορεί να είναι ένα κράτος που καθημερινά κάποιον σκοτώνει στερώντας ελευθερία, υγεία, παιδεία, αξιοπρέπεια, ισονομία. Κάθε φορά με άλλο άλλοθι, κάθε φορά με άλλο πρόσωπο και πάντα με τη μάσκα της νομιμότητας.

Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει για το κόστος της αξιοπρέπειας. Ποιος τελικά έχει το δικαίωμα να κοστολογεί τη ζωή. Ποια πολιτική νομιμοποιείται να καταδικάζει την ελπίδα, το όνειρο, την ανάγκη για ελευθερία και γνώση. Ποια πολιτική νομιμοποιείται να καταπατεί το νόμο που η ίδια έχει ψηφίσει προστατεύοντας τα δικαιώματα των κρατουμένων. Ποια πολιτική νομιμοποιείται να δολοφονεί τα παιδιά μας πυροβολώντας εν ψυχρώ άλλοτε τη ζωή τους, άλλοτε την ψυχή τους στις σκοτεινές γωνιές της νομιμοποιημένης βίας.

Παλικαρίσια απαντάς σαν άλλος Προμηθέας. Αντέχεις να σηκώνεις τούτο το βάρος του κόσμου του ονείρου που εμείς ξεπουλάμε καθημερινά μιλώντας ψιθυριστά, περπατώντας με το κεφάλι κάτω, ξεχνώντας να ψάξουμε για δικαιοσύνη, για μοίρασμα, για αγκαλιά. Αμελώντας να αγγίξουμε τις πληγές των ηττημένων και συνεχίζοντας να καμαρώνουμε για τις αντοχές μας. Αντιστεκόμενοι επικά με συνθήματα, γραφές, ψηφίσματα, αυτοκτονίες, δεν και αλληλεγγύη.

Αρκετά όμως ανεχτήκαμε τη βία σας κύριοι και εμπνευστές της οικονομικής βαρβαρότητας, τσιράκια της πιο βρώμικης εφαρμοσμένης βίας . Αρκετά ανεχτήκαμε τη φτώχεια στα όνειρα, τις φοροκλοπές, τις συκοφαντίες , τη προπαγάνδα σας, τις απανωτές απώλειες, την εξαθλίωση και τον αφανισμό των ανθρώπων μας, το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, το πολιτικό μοντέλο που ταιριάζει σε σας και το αρχηγείο σας .

Η ζωή του είναι στα δικά μας χέρια σύντροφοι, όχι στα δικά τους. Άλλος ένας άδικος θάνατος θα είναι κατάρα για όλους μας και εφιάλτης για τους έχοντας την ευθύνη.

Γι αυτό προειδοποιούμε την τακτική του φασιστικού σκότους. Δεν θα ανεχτούμε άλλο θάνατο. Δεν θα συνηθίσουμε την απώλεια, δεν θα εξοικειωθούμε με το έλλειμμα αξιοπρέπειας. Θα ζήσουμε για την απονομή της δικαιοσύνης.

Τιμούμε τους συναδέλφους του νοσοκομείου ”Γεννηματάς” ​για την παλικαρίσια στάση τους και την αντίσταση τους στην αναγκαστική σίτιση και στις απειλές της διοίκησης του νοσοκομείου και της εξουσίας.

Αν συμβεί κακό στο Νίκο, απέναντι θα δείτε τη δικαιοσύνη.

Δεκέμβρης 2014

​Σαριδάκης Ιωάννης
Νταουντάκη Ειρήνη
​Παππάς Χάρης​​

​Νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομείου Ρεθύμνου​

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *