“Πακέτο” Πρόεδρος, μέτρα και νέο Μνημόνιο

samaras_hardou_0Υφαρπαγή της ψήφου των βουλευτών για την άμεση λήψη και εφαρμογή όλων των σκληρών μέτρων της “αξιολόγησης” και το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει την “πιστωτική γραμμή” επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά προτάσσοντας τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η “Αυγή” αποκαλύπτει σήμερα όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς τους δανειστές, όπως αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα της τρόικας προς το Eurogroup.
Νέες αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ σε φάρμακα, τρόφιμα, ρεύμα, ηλεκτρικό, εισιτήρια ΜΜΜ, καταργήσεις συντάξεων, απολύσεις και επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων είναι μερικά απο τα νέα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με τη τρόικα όπως προκύπτει απο το έγγραφο με τις απαιτήσεις που απέστειλαν οι δανειστές προς το Eurogroup το οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή».

Μεταξύ των νέων σκληρών μέτρων που φέρνει η νέα αξιολόγηση της τρόικας με το «νέο μνημόνιο» της γραμμής πίστωσης συμπεριλαμβάνονται και αλλαγές στις ρυθμίσεις στα ληξιπρόθεσμα, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και της πρόωρης συνταξιοδότησης και συσχετισμός εισφορών σε όλα τα ταμεία.

Την ύπαρξη συμφωνίας, στην οποία είχε αναφερθεί η “Αυγή” της Κυριακής, ομολόγησε ουσιαστικά χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης δηλώνοντας ότι “έκλεισε το δημοσιονομικό κενό” και η τρόικα έρχεται αρχές Ιανουαρίου. Οργισμένες αντιδράσεις εκπροσώπων παραγωγικών φορέων για τα νέα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα: Bild: Τα μέτρα που ζητά η τρόικα από την Ελλάδα

Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *