Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις

aporia-542x336Νέα ένταση προκλήθηκε στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ και εκτοξεύτηκαν αλληλοκαταγγελίες, μετά από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, κατά την οποία αποφασίστηκε ποιες μέρες θα γίνουν οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων.

Η επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη, την ίδια μέρα και ώρα που γίνεται και η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του οποίου, Κώστας Πουλάκης, υποστήριξε πως εδώ και σαράντα χρόνια την προτελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου γίνεται πάντα συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, τόνισε πως η χρονική σύμπτωση των συγκεντρώσεων δύο αριστερών κομμάτων δεν είναι ό,τι πιο σωστό, ενώ ρώτησε και τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ γιατί δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωσή του την Παρασκευή, όταν θα γίνεται η συγκέντρωση της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μίλησε για «πολιτική αλητεία» του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά.

Το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές, πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το έθιμο όποτε τον συμφέρει.

Άλλωστε οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποιούνται ούτε στο ίδιο, ούτε καν σε κοντινό μέρος. Το ΚΚΕ έχει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Τι φοβάται επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα γίνεται ταυτόχρονη τηλεοπτική μετάδοση των δύο συγκεντρώσεων και έτσι δεν θα δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο της Αριστεράς να ακούσει τις απόψεις και των δύο κομμάτων. Επίσης, θα στερηθεί η δυνατότητα αριστερού κόσμου να συμμετάσχει και στις δύο συγκεντρώσεις.

Πηγή: “Εκδοχή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *