Διαβάστε γιατί ο Σαμαράς προωθεί απεγνωσμένα τον Αθανασίου στη Λέσβο

samaras_athanasiouΠηγή: “Το κουτί της Πανδώρας”

Από νωρίς το πρωί το koutipandoras.gr έχει γράψει για τις αλλεπάλληλες επαφές που κάνουν οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά με παράγοντες στη Λέσβο ώστε να “σπρώξουν” την υποψιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου έναντι του πρώην νομάρχη Παύλου Βογιατζή, που οι γαλάζιες εσωκομματικές σφυγμομετρήσεις τον εμφανίζουν να προηγείται στη μάχη του σταυρού. Γιατί τέτοια κάψα να επανεκλεγεί ο κ. Αθανασίου;

Η ιδιαίτερη σχέση του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, περνά μέσα από τις οικογενειακές σχέσεις με το συμπέθερο της οικογένειας Σαμαρά, πεθερό του αδελφού του πρωθυπουργού, και ξεκινάνε, απ’ ό,τι λέγεται, την εποχή του χρηματιστηρίου. Η προτίμηση του Σαμαρά στον Αθανασίου, εκφράζεται με τηλεφωνήματα που κάνει ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Λέσβου, τους οποίους ενημερώνει πως ο Σαμαράς θα ήθελε την επανεκλογή Αθανασίου. Γιατί λοιπόν πρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης να παραμείνει βουλευτής; Μήπως είναι πολύ εκτεθειμένος για να μείνει ένας απλός πολίτης;

Τα “θολά” σημεία στη σταδιοδρομία του Χαράλαμπου Αθανασίου είναι και πολλά και τα ερωτήματα που έχει θέσει η δημοσιογραφική έρευνα όλα αυτά τα χρόνια έχουν μείνει αναπάντητα. Θυμίζουμε:

Όπως αποκαλύψαμε στο τεύχος 56 του HOT DOC, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει αποκρύψει από το πόθεν έσχες του 282 τ.μ. διαμερίσματος στα Μελίσσια, δηλώνοντας μόλις 350 τ.μ. από τα συνολικά 632. Την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, εκείνος οικοδομούσε την πυλωτή του σπιτιού του ενώ τα παιδιά του φαίνονται να αποκτούν το 50% ακινήτου 730 τ.μ. σε περίοδο που είναι φοιτητές και δεν έχουν εισοδήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως.

Είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου που επεχείρησε να περάσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι υποχρεούνται να κάνουν δήλωση “πόθεν έσχες”, δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν έσοδα από ναυτιλιακές εταιρείες. Η τροπολογία τελικά δεν πέρασε αλλά αυτό που μένει είναι η πρόθεση του υπουργού να ανοίξει “παραθυράκι” για αδήλωτα έσοδα δημοσίων προσώπων.

Είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου που εμφανίζεται σε καταγγελία που έφτασε στο Μαξίμου να έχει κάνει παρέμβαση υπέρ του Μαρτίνη στην υπόθεση του “Ερρίκος Ντυνάν”. Στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Χαράλαμπος Αθανασίου κατηγορήθηκε για παρέμβαση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, φίλη και συμπατριώτισσά του, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο κ. Αθανασίου είναι ο υπουργός, ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC.

Είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου που κατήργησε άρθρο του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο οι ιδιώτες καταχραστές δημόσιου πλούτου δε θα δικάζονταν σύμφωνα με τον αυστηρότατο σχετικό νόμο που ισχύει για τους δημόσιους λειτουργούς κι άρα τους απάλλασε από τυχόν κατηγορίες. Η κατάργηση ίσχυσε μόνο για 20 ημέρες αλλά η κατάργηση ενός αδικήματος, με βάση το Ποινικό Δίκαιο, συνιστά αυτομάτως την αρχειοθέτηση όλων των σχετιζόμενων με αυτό ποινικών υποθέσεων.

Κι ενώ ο ίδιος ελέγχεται για ψευδή δήλωση “πόθεν έσχες”, το HOT DOC στο τεύχος 65 απαριθμεί 4 σημεία που ο υπουργός άλλαξε στο σχετικό νόμο ώστε να μη λογοδοτούν ή να
“πέφτουν στα μαλακά” όσοι “πιάνονται” να έχουν καταθέσει ανακριβείς δηλώσεις.

Τέλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που ο Αντώνης Σαμαράς πιέζει για την επανεκλογή του που “ξεχειλώνοντας” το θεσμό της απόδοσης χάριτος, έχει εισηγηθεί να μειωθεί δραστικά η ποινή του Καναδού εμπόρου ναρκωτικών Κέβιν Χίμπερτ από ισόβια σε πρόσκαιρη 20 ετών και να αμνηστευθούν ουσιαστικά με σκανδαλώδεις αιτιολογήσεις μια σειρά από καταδικασμένους.

Γίνεται σαφές πως στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του, ο Χαράλαμπος Αθανασίου “δε γίνεται” να μην επανεκλεγεί. Είναι πολλές οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του και μια ενδεχόμενη αποτυχία του στις εκλογές της Κυριακής θα τον αφήσει εκτεθειμένο στο δικαστικό έλεγχο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *