Αβραμόπουλος για ΠτΔ; 10 λόγοι για τους οποίους λένε όχι οι φαντάροι.

1«Έφαγες κι εσύ από το φαγητό που δίνει ο Στρατός ε

Τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει οι φήμες ότι η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προεδρία της δημοκρατίας ακούει στο όνομα Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εμείς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε μερικές στιγμές από τις δύο θητείες του στο Πεντάγωνο.

1.“Η ηγεσία του στρατού διαψεύδει την διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο στράτευμα”

Οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο τότε υπουργός Άμυνας Αβραμόπουλος για ουσιαστικό έλεγχο για την σχέση που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή εντός του στρατιωτικού μηχανισμού αποδείχθηκαν φαρσοκωμωδία. Οι σελίδες του πορίσματος στην ουσία ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία διείσδυση ή προσπάθεια ελέγχου του στρατού από τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Φυσικά όλα αυτά έγιναν υπό την σκιά της ακροδεξιάς γιορτής που έγινε από σπουδαστές της Ευελπίδων, της παρέλασης με τα ξενοφοβικά συνθήματα της ντροπής από τα Ο.Υ.Κ αλλά και μιας σειράς ακόμα μικρότερης εμβέλειας περιστατικών που επιβεβαίωναν την φασιστική διείσδυση εντός του στρατού. Εντελώς ειρωνικά την μέρα που ο Αβραμόπουλος παρέδιδε την σκυτάλη στο υπουργείο Άμυνας η οργάνωση απόστρατων ΕΑΑΣ συναντιόταν στα γραφεία της Χ.Α με στελέχη του κόμματος σε καλό κλίμα συνεργασίας.

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής για τις προηγούμενες εκλογές αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι φασίστες με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Συγκεκριμένα 21 πρόσωπα που προέρχονται από το στράτευμα, την ΕΛ.ΑΣ και το λιμενικό είναι υποψήφιοι με το συγκεκριμένο μόρφωμα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι το πόρισμα για την διείσδυση της Χ.Α στο στράτευμα ήταν ψευδεπίγραφο. Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε αμφισβητήσει το συγκεκριμένο έγγραφο και με συγκεκριμένες καταγγελίες είχαμε δείξει την επιρροή που έχει η Χ.Α εντός του στρατεύματος. Από τους γραφικούς χαμηλόβαθμους νεο-γερμανοτσολιάδες που υμνούσαν τον Χίτλερ, χρησιμοποιούσαν υπηρεσιακά όπλα εναντίων μεταναστών και συμμετείχαν σε εξορμήσεις της Χ.Α. Μέχρι τους ΟΥΚαδες που αθωώθηκαν για τα εθνικιστικά άσματα της ντροπής αλλά και τον ανώτερο αξιωματικό που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε τόπο λατρείας του ναζισμού.

Φυσικά για όλα τα παραπάνω η ηγεσία του υπουργείου και ο Αβραμόπουλος δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Ο Δ.Αβραμόπουλος έκανε τα στραβά μάτια και δεν έλεγξε τις Ενώσεις Αποστράτων». Δεν έκανε τίποτε για να απαντήσει στην συνεργασία των Ενώσεων Αποστράτων και της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής (συναντήσεις, εκδηλώσεις Μίσους σε Γράμμο-Βίτσι), ενώ ενισχύει συστηματικά τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων που εκπαιδεύονται εναντίον του «εχθρού λαού» και τρομοκρατούν συστηματικά τη μειονότητα της Θράκης.

 1. Το φιάσκο Αβραμόπουλου στην Σχολή Ευελπίδων»

Μετά από δημοσίευμα στον κυριακάτικο τύπο ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος λαμβάνει πρωτοβουλία να γίνει έρευνα και να υπάρξουν κυρώσεις στους Ευέλπιδες που μετέτρεψαν την εκδήλωση τιμής της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών, εντός της Σχολής! Μετά τις παρεμβάσεις αντιδραστικών καθηγητών της σχολής, των συντηρητικών απόστρατων, μητροπολίτη, του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, οι πρωταγωνιστές του άθλιου και προκλητικού στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας πέφτουν στα μαλακά. Αντιθέτως, ακραίος καθηγητής της Σχολής μηνύει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γιατί ανέδειξε το γεγονός κι απαίτησε να εφαρμοστεί ο Νόμος!

 1. “Ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος έστειλες ναύτες στην Σομαλία να προστατεύουν τα πλοία των εφοπλιστών”

Σημαντικό καθήκον πλέον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η επιβολή της Νέας Καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Μια  από τις δραστηριότητες τους είναι και η συμμετοχή με πολεμικά πλοία σε επιχειρήσεις που διεξάγονται στην Αφρική ενάντια στην Πειρατεία. Στην ουσία το Πολεμικό Ναυτικό λειτουργεί ως ο υπερασπιστής των εφοπλιστών, οι τελευταίοι φοροδιαφεύγουν και λειτουργούν με σημαίες ευκαιρίας που βάζουν πάνω σε πλοία-εργασιακά κάτεργα. Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει όμως να συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές εκτός συνόρων και με ευθύνη του Δ. Αβραμόπουλου στις αποστολές αυτές μπλέχτηκαν και φαντάροι ναύτες που στάλθηκαν εκτός της ελληνικής επικράτειας, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

 1. Ο Αβραμόπουλος εμπνευστής του ”μνημονίου των φαντάρων”

Ο ίδιος αποτέλεσε τον αρχιτέκτονα μιας σειράς από αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν και αφορούσαν την ζωή των φαντάρων, με στόχο το κέρδος για τους ιδιώτες και τη μεταφορά του κόστους της υποχρεωτικής στράτευσης στη λαϊκή οικογένεια.

 • Στο πρώτο πέρασμα του από το Πεντάγωνο, για μεγάλο διάστημα οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι έμειναν χωρίς να εμβολιαστούν. Έπρεπε να υπάρξουν σειρά ανακοινώσεων της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να γίνουν τα εμβόλια.
 • Επιχείρησε να περιορίσει στο ελάχιστο τα είδη ένδυσης-υπόδησης που δίνονται  στους νεοσύλλεκτους ή να τους χορηγούνται μεταχειρισμένα. Μετά από τις σημαντικές αντιστάσεις των στρατιωτών και την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αυτό απετράπη.
 • Υποχρέωσε τους απολυόμενους φαντάρους με διαταγή που υπέγραψε το Πάσχα του 2014  να επιστρέφουν με την απόλυση τους τα είδη ένδυσης-υπόδησης τα οποία παίρνανε κατά την διάρκεια της θητείας τους και τα οποία κρατιόντουσαν από τον μισθό τους.
 • Κατήργησε όπως και ο προκάτοχος του Παναγιωτόπουλος τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια για τους φαντάρους που υπηρετούν παραμεθόριο αναγκάζοντας τους να τα πληρώνουν οι ίδιοι.
 • Υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ στην Θήβα στον επιχειρηματία μεγαλοεργολάβο Κομπατσιάρη, υπενθυμίζουμε ότι η ιδιωτικοποίηση εκτόξευσε τις τιμές σε μια σειρά από προϊόντα οξύνοντας την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων.
 • Στους συναδέλφους προσφέρθηκαν ξανά και ξανά κατσαρίδες στο γεύμα, λειψές μερίδες φαγητού, πάγωσαν γιατί οι μονάδες δεν είχαν θέρμανση, ενώ τους απαγορεύτηκε ακόμα το ζεστό νερό για μπάνιο!
 1. «Το πελατειακό κράτος και τα ρουσφέτια ζουν μέρες δόξας»

Παρότι είχε δεσμευθεί να μειώσει την σπατάλη στον στρατό ο ίδιος δεν έκανε τίποτα στην κατεύθυνση μείωσης του λειτουργικού κόστους του στρατεύματος.

 • Αντί να μειώσει τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα ανά την επικράτεια ο ίδιος άνοιξε δύο που είχαν πρόσφατα κλείσει σε Καλαμάτα-Άρτα για να βολέψει την κομματική πελατεία της ΝΔ.
 • Οι κρίσεις των Στρατιωτικών συνοδεύτηκαν από ένα πραγματικό όργιο κομματικών παρεμβάσεων.
 • Οι μεταθέσεις αξιωματικών σε θέσεις στο εξωτερικό δεν έχουν ως κριτήριο τις ικανότητες-δεξιότητες αλλά την κομματική πρόσδεση. Χαρακτηριστικά, στέλνονται στο εξωτερικό στρατιωτικοί που μιλούν μόνο τη μητρική τους γλώσσα!
 1. «Συνεχή ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα και αυτοκτονίες»

Η τελευταία περίοδος του Δ.Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ σημαδεύτηκε από την επιστροφή του φαινομένου των αυτοκτονιών των φαντάρων, κυρίως στα ΚΕΝ και την ΕΛΔΥΚ, αλλά και την καταγραφή ραγδαίας αύξησης μεταξύ των υπαξιωματικών και των κατώτερων αξιωματικών, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών τους προβλημάτων. Όμως εξαιτίας των περικοπών, που προκαλούν τεράστια προβλήματα στην συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων, και για χάρη του ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ, σημειώνονται συνεχώς ατυχήματα και δολοφονίες φαντάρων-στελεχών από τον Στρατό, με χαρακτηριστικότερο όλων την σφαγή των τριών Πεζοναυτών στο Βόλο. Το πόρισμα της ΕΔΕ ακόμη αναμένεται…

 1. «Πόλεμος κατά των μεταναστών»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑΥΤΗ:  «Από πέρυσι, με πρώτη την Ε ΕΣΣΟ 2013, οι ναύτες έχουν επιστρέψει στα πολεμικά πλοία. Από αυτά που έχω δει και ακούσει οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί, αφού δεν μπορούν/ δεν θέλουν να πληρώνουν ή να προσλάβουν μόνιμους. Η λύση του ναύτη που κάνει τη θητεία του βολεύει και άποψη βαθμού και μισθού. Οι ναύτες που πάνε με πλοίο ταξίδι στο εξωτερικό πληρώνονται, σε αντίθεση με αυτούς που ταξιδεύουν μέσα στα ελληνικά ύδατα. Π.χ. οι ναύτες της Φρεγάτας Ψαρά που έλειπε 3 μήνες περίπου στη Σομαλία. Τα περισσότερα ταξίδια τα κάνουν τα πλοία που πάνε ξιφία (γύρω στις 30 μέρες) δηλαδή όλες οι Κανονιοφόροι και μερικές Τορπιλάκατοι. Τις φρεγάτες δε τις πολυκουνάνε γιατί καίνε περισσότερο πετρέλαιο. Τώρα τελευταία πάρθηκε μια απόφαση για 5 Κανονιοφόρους να μαζεύουν μετανάστες. Υπήρχε μια αναστάτωση στη διοίκηση τους γιατί τους πίεζαν να εφαρμοστεί το μέτρο άμεσα. Τα πληρώματα απ΄ ότι μάθαμε έχουν εμβολιαστεί για κάποιες ασθένειες και έχουν πλέον και σακούλες νεκρών μεταξύ άλλων».

 1. «Ένταση της συμμετοχής και των ασκήσεων με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ»

2Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, σε αγαστή συνεργασία με τους Σαμαρά-Βενιζέλο ακολούθησαν μια τυχοδιωκτική πολεμική πολιτική, ταυτίστηκαν με τις πιο σκληρές ιμπεριαλιστικές επιλογές (Συρία-Ουκρανία-Μέση Ανατολή-Αφρική), ενίσχυσαν την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (εχθρός πλέον του ΝΑΤΟ η Ρωσία και ξεδίπλωμα της δράσης του σε πλανητικό επίπεδο. Ταυτίστηκαν με τις πολεμικές προετοιμασίες του κράτους Δολοφόνου Ισράηλ κατά του Ιράν και τη δράση του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Το πρόσφατο δυστύχημα στην ισπανική βάση που διεξάγονταν νατοϊκή άσκηση, το οποίο προκάλεσε την απώλεια δύο Ελλήνων πιλότων και 9 Γάλλων πολιτών, αποτελεί την κορύφωση του πολλαπλασιασμού των ασκήσεων-συνεκαπιδεύσεων και απόδειξη ότι το ΝΑΝΤΟ δολοφονεί εχθρούς και φίλους σε πόλεμο και ειρήνη.

 1. Ο Δ.Αβραμόπουλος δέχτηκε όλα τα πανάκριβα σαπάκια των ΗΠΑ, που προσφέρθηκαν Δωρεάν!

Ο Δ.Αβραμόπουλος λέει YES! Είπε ναι για τα 400 «δωρεάν» αμερικανικά τεθωρακισμένα ΑBRAMS, που είναι βουτηγμένα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο και η συντήρηση του καθενός κοστίζει 500000 δολάρια. Στα εκατοντάδες σαπάκια Μ113! Στα 10 Σινούκ (CH-47D), η πώληση των οποίων ήδη εγκρίθηκε. Στις ελληνικές παρατηρήσεις μέχρι τις προάλλες δεν είχε υπάρξει επίσημη απάντηση…

 

 1. Η εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας από το Δ.Αβραμόπουλο και ο εχθρός λαός!

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΣΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΜΙΑ!

Ουσιαστικά διαμορφώνεται ένας ενιαίος μηχανισμός Άμυνας-Ασφάλειας, με τον στρατό να αποκτά αστυνομικά καθήκοντα και την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται. Είναι αλλαγές που συνδέονται με το πλούτο του κατασταλτικού και νομοθετικού έργου των Αβράμοπουλου-Δένδια-Παναγιωτόπουλου κλπ. που ξεκινούν από την νέα Αστυνομία του Δένδια και φτάνουν στο νένα ρύθμιση ένταξης υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές του υπουργού Παιδείας Λοβέρδου. Αναφέρονται στα μισθοφορικά-επαγγελματικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τα εφεδρικά π.χ. νεά Τάγματα Εθνοφυλακής, Λέσχες Εφέδρων κλπ. ενώ γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν υπηρεσιακά τα πιο μαχητικά τμήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Εσείς πιστεύετε ότι ο Δ.Αβραμόπουλος πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *