Τέρμα το πλιάτσικο… Τα πρόβατα γίνηκαν λιοντάρια

kybernisi1423632552Ορθά κοφτά  είπε στην Βουλή λίγο πριν αναχωρήσει για το Eurogroup ο Bαρουφάκης… Δεν διαπραγματεύεσαι αν έχεις αποκλείσει την ρήξη!!! Δίνοντας μας έτσι τον τόνο, ότι δεν διατίθεται αυτή η Κυβέρνηση να κάνει κωλοτούμπες.
Αντίθετα μάλιστα μένει πιστή στις εξαγγελίες της… Μόλις χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , στις κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο, έθεσε ευθαρσώς  το ζήτημα του κατοχικού δανείου.

Ο Τσίπρας τελικά ναι, είναι συνεπής στις προγραμματικές του δηλώσεις. Δεν είπε τίποτα έτσι για να το πει όταν μας έκανε σαφές, με τρόπο κατηγορηματικό ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια δικαίωσης για την καταβολή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Στο άκουσμα όλων αυτών βλέπουμε τον Σόιμπλε να παθαίνει διαταραχή πανικού δηλώνοντας τη μια στιγμή πως «όλα τέλειωσαν αν η Ελλάδα ΔΕΝ φέρει ένα καινούργιο πρόγραμμα» και  την άλλη ακριβώς το αντίθετο ότι δηλαδή «το Eurogroup δεν θα δεχτεί κανένα νέο πρόγραμμα αφού υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Η σύγχυση της Γερμανίας είναι τόσο μεγάλη που θέλει να μας περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη θηλιά στο λαιμό και να μας πνίξει … Αλλά δυστυχώς για εκείνους, πρέπει να το διαχειριστεί. Διότι, όσο επιμένουν σε ένα πρόγραμμα  το οποίο με αποδείξεις δεν βγαίνει και πρέπει να αλλάξει, τόσο γίνεται όλο και πιο κατανοητό στους λαούς της γηραιάς Ηπείρου ότι «Το όραμα της Ευρώπης των λαών» μας τελείωσε  και τώρα υπάρχει μόνο «Το όραμα  της Γερμανικής Ευρώπης»… το οποίο  μάλιστα έχει ως στόχο να καταστρέφει οικονομίες για να σωθεί η ίδια!!!

Μία απάντηση στο “Τέρμα το πλιάτσικο… Τα πρόβατα γίνηκαν λιοντάρια”

 1. Από Τα Μέτρα “Ανακούφισης” Στον Συμβιβασμό / Κάτι Τρέχει / 12-2-12015 / του Μπάτη

  Δεν υπήρξε τελικά συμφωνία ούτε κοινό ανακοινωθέν στη χθεσινή σύνοδο του Eurogroup. Όμως είναι πιθανόν να υπάρξει στο Eurogroup της Δευτέρας 16 Γενάρη. Και οι δύο πλευρές μπορεί να προχωρήσουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συμφωνήσουν με συμβιβασμό της ελληνικής πλευράς. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η στάση και οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν υποστήριξη από μια συντριπτική μερίδα του λαού.

  Σε αυτή την κατεύθυνση και οι μεγάλες συγκεντρώσεις συμπαράστασης του κόσμου στην προσπάθεια της κυβέρνησης σε πολλές πολεις της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο λαός εναποθέτει πολλές ελπίδες στην κυβέρνηση στην κατεύθυνση αλλαγών στην καθημερινή του ζωή.

  Αυτό μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα. Όμως πιστεύουμε ότι ριζοσπαστικές αλλαγές δεν μπορούν να επιβληθούν, θα κινηθούν μέσα στα πλαίσια τού αστικού συστήματος όπου δεν μπορούν να υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Το μόνο θετικό που θα μπορούσαν να κάνουν και αυτό θα είχε σημασία είναι στον τομέα που αναφέρεται σαν ανθρωπιστική κρίση να μπορούσαν να πάρουν κάποια μέτρα ανάσχεσης της. Στα πλαίσια της φυλακής Ε.Ε και του ευρώ δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις σε αντικαπιταλιστική διέξοδο.

  Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί στην αυγή του 21ου αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που να στερούνται ένα πιάτο φαγητό ή να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ήδη για άλλα μέτρα που έχουν εξαγγείλει τα παραπέμπουν σε ένα ασαφές χρονοδιάγραμμα ή βάζουν πρόσθετες παραμέτρους πραγματοποίησής τους. Από τα μέτρα “ανακούφισης” διαφαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα συμβιβασμό με τους δανειστές.

  Το επαναστατικό κίνημα δεν πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να επαναπαύεται αλλά πρέπει μπροστά να κινηθεί με εργατική αντιπολίτευση. Το επαναστατικό κίνημα πρέπει να θέσει και να βάλει μπροστά τα εργατικά συμφέροντα, γνωρίζοντας ότι το κεφάλαιο και το κράτος είναι οι αληθινοί εχθροί του προλεταριάτου. Σήμερα πρέπει παντού να βρισκόμαστε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που θα συνεχιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας, για την ανατροπή του καπιταλιστικού κόσμου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την κοινωνία της ελευθερίας, του κομμουνισμού.

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *