Συλλήψεις τζιχαντιστών προκαλούν συναγερμό στις ΗΠΑ-Θα δολοφονούσαν τον Πρόεδρο Ομπάμα;

OBAMA-WHITE-HOUSE03-25FEBRUARY2015-500x333Δύο υπήκοοι του Ουζμπεκιστάν και ένας υπήκοος του Καζακστάν που ζουν στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν επειδή ήθελαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανακοίνωσε χθες το FBI. Ενας εξ αυτών προσφέρθηκε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Λόγω αυτού το FBI και οι υπόλοιπες υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού σε όλη τη χώρα.

Ο υπήκοος Καζακστάν, 19 ετών, συνελήφθη χθες το πρωί στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης την ώρα που επιβιβαζόταν σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Τουρκία, σύμφωνα με την εισαγγελέα του Μπρούκλιν Λορίτα Λιντς.

Δύο από τους κατηγορούμενους αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα σε δικαστήριο του Μπρούκλιν και ο τρίτος στη Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το FBI ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών ανδρών. Πρόκειται για τον Αμπντουλρασούλ Χασάνοβιτς Τζουράμποεφ, 24 ετών, Ουζμπέκο, τον Άμπρορ Χαμπίμποφ, 30 ετών, Ουζμπέκο και τον Άχριρ Σαϊνταχμέτοφ, 19 ετών, υπήκοο Καζακστάν.

Και οι τρεις κατηγορούνται για συνομωσία με στόχο την παροχή υποστήριξης σε μια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση.

«Οι κατηγορούμενοι επιθυμούσαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος (…) παίρνοντας ένα αεροπλάνο για την Τουρκία (…), ενώ πολλοί από τους κατηγορούμενους σκόπευαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εδώ στην Αμερική, αν δεν κατάφερναν να ταξιδέψουν, περιλαμβανομένων φόνων πρακτόρων του FBI», διευκρίνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη Ντιέγκο Ροντρίγκες.

Ο Τζουράμποεφ είχε αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη και σκόπευε να ταξιδέψει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εισαγγελέα.

Ο τρίτος ύποπτος, ο Χαμπίμποφ, κατηγορείται ότι βοήθησε να χρηματοδοτηθούν οι προσπάθειες του Σαϊνταχμέτοφ να ενταχθεί στο ΙΚ.

Η Ουάσιγκτον καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε χριστιανικά χωριά στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τις πρόσφατες επιθέσεις από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατά χριστιανικών χωριών Ασσυρίων στη βορειοανατολική Συρία. Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε χωριά έκαψαν σπίτια και εκκλησίες ενώ προχώρησαν σε απαγωγές γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

«Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος των φρικαλεοτήτων που διαπράττονται από το Ισλαμικό Κράτος κατά των αθώων ανθρώπων της περιοχής», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Χριστιανοί ακτιβιστές της Συρίας, ανέφεραν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απαγάγει τουλάχιστον 150 άτομα από χωριά Χριστιανών Ασσυρίων στη βορειοανατολική Συρία.

Πηγή: Μιχάλης Ιγνατίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *