Γάμα Επανάσταση

katkokkino1427106885Του Θανάση Καρτερού- “Στο Κόκκινο”

Έχει όλα τα στοιχεία μιας επαναστατικής πράξης η κατάληψη του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο. Διότι το συγκεκριμένο μέσο δεν είναι μόνο καθεστωτικό, αλλά και κυβερνητικό. Τι κυβερνητικό, τηλεβόας της κυβέρνησης είναι. Και διότι ανήκει στον συρφετό των ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν το συνολικό πλαίσιο του αγώνα των φυλακισμένων απεργών πείνας. Έτσι έκρινε η ομάδα των επαναστατών που αποφάσισε την -το ξαναλέμε να το εμπεδώσετε- επαναστατική αυτή ενέργεια.

Να σημειώσουμε ότι χρειαζόταν επαναστατικό θάρρος εφάμιλλο των καλύτερων ευρωπαϊκών, για να επιτύχει το εγχείρημα. Διότι μπορεί το καθεστωτικό Κόκκινο να μην είχε ούτε έναν καθεστωτικό αστυνομικό να το φυλάγει. Μπορεί επίσης να μην είχε σεκιουριτάδες, όπως άλλα ΜΜΕ. Αλλά ήταν μέσα έξι δημοσιογράφοι, μια θυρωρός, δυο τεχνικοί και ένας διαφημιστής την ώρα της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, και ένας λογιστής. Λίγο το έχετε να ηττηθούν όλοι αυτοί από μόνο σαράντα άτομα;

Αν συνυπολογίσετε ότι τελευταία είχαμε μια κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και μια διαδήλωση έξω από το σπίτι του Τσίπρα, γίνεται κατανοητό ποιος είναι ο εχθρός: Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποφυλάκισε ακόμα τον Ξηρό. Αν και “φωτογράφισε” ήδη την αποφυλάκισή του. Και δεν έχει αλλάξει ακόμα το καθεστώς των φυλακών. Αν και δεσμεύτηκε γι’ αυτό. Και δεν κατάργησε τις φυλακές Τύπου Γάμα. Αν και ήδη προωθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Από αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να πάρει και το όνομά του ο πρόσφατος επαναστατικός οργασμός: Γάμα Επανάσταση.

Εννοείται πως όταν επιτίθεσαι λυσσωδώς στο κόμμα που στέκεται αλληλέγγυο στους φυλακισμένους βοηθάς τους τελευταίους. Το είπε και το υπό κατάληψη ραδιόφωνο. Επίσης βοηθάς τους νοικοκυραίους να καταλάβουν πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση, που δεν στέλνει τα ΜΑΤ να σμίξουν με τους μπάχαλους στη γνωστή χορογραφία της φωτιάς. Και, τέλος, βοηθάς ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες να ξεσκεπάσουν τη μαλθακότητα του Πανούση. Κι αυτά όλα, όπως καταλαβαίνετε, σπρώχνουν το κάρο της επανάστασης μπροστά.

Τέλος πάντων. Ας είναι καλά, γιατί τους περιμένει ακόμα πολλή Γάμα Επανάσταση. Αναρωτιόμαστε μόνο αν είχε αρκετούς καφέδες και σάντουιτς το κυλικείο, για να στυλωθούν. Χρειάζονται καλή διατροφή, γιατί υπάρχουν τόσα καθεστωτικά γραφεία να καταλάβουν. Και τόσοι εργαζόμενοι να τσουβαλιάσουν. Αν μάλιστα καταφέρουν να τους στείλει η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ που τόσο λαχταρούν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *