Φ. Ραγκούσης: Σε «οριακή κατάσταση» οι απεργοί πείνας, μέλη των «Πυρήνων»

maxresdefault_33Σε «οριακή κατάσταση» βρίσκονται οκτώ απεργοί πείνας, μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, όπως αναφέρεται σε δήλωση του δικηγόρου και νομικού εκπρόσωπου τους κ. Φραγκίσκου Ραγκούση το βράδυ της Πέμπτης.

Αίτημα των απεργών -βρίσκονται στην 25η μέρα αποχής από το φαγητό- είναι η αποφυλάκιση της μητέρας και της συντρόφου των αδελφών Τσάκαλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, «το ελάχιστο που έχει να κάνει η Δικαιοσύνη είναι να κάμψει τη γραφειοκρατία και την ολιγωρία που παρουσιάζεται και να παρθεί απόφαση από το Συμβούλιο, μετά τη θετική πρόταση του εισαγγελέα για αποφυλάκισή τους. Οι 40 παλμοί που χτυπάνε κάποιες καρδιές των απεργών πείνας και το 17% απώλειας του βάρους τους δεν αφήνουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση».

 Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα – πιθανόν την Τρίτη- αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου για την αποφυλάκιση της μητέρας και της συντρόφου των αδελφών Τσάκαλου, κρατουμένων για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Να θυμήσουμε ότι αυτό το θέμα, την προφυλάκιση δηλαδή συγγενών των φυλακισμένων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς στα πρότυπα της φασιστικής “συλλογικής ευθύνης” αναφέρθηκαν πρόσφρατα και τα άτομα που είχαν καταλάβει τον ραδιοφωνικό σταθμό “105,5 στο Κόκκινο”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *