Όταν «ΤΑ ΝΕΑ» επιβάλλουν πολιτική

ta_nea-630_0Η μοναδική φορά που σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες -όχι σκωπτικά και ειρωνικά, αλλά σοβαρά- είναι η σημερινή με θέμα την αντίθεση του κόμματος στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Μια ολόκληρη ρύθμιση για τους βαριά αναπήρους και βαριά αρρώστους που παραμένουν ανήμποροι μέσα στις άθλιες και χωρίς ιατρική φροντίδα συνθήκες των φυλακών, με αποτέλεσμα τη συχνή διεθνή καταδίκη της χώρας, μεταφράστηκε σε εύνοια υπέρ ενός ατόμου.

Μια «εύνοια» για την οποία μάλιστα έχουν ξεσηκωθεί -πέρα από τους συγγενείς των θυμάτων, που είναι εύλογο και απολύτως κατανοητό- όλες οι φωνές της τέταρτης εξουσίας, προκαλώντας τρόμο και αντιδράσεις για ευνόητους λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Το τι θα κάνει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έγινε σαφές στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, πέρα από τους δισταγμούς που διατύπωσε ο εκπρόσωπός τους.

Το γεγονός όμως ότι σήμερα η εφημερίδα προεξοφλεί θριαμβευτικά την άποψή του κόμματος προδικάζοντας την όποια απόφαση είναι εξίσου προσβλητικό με τη συνήθη ειρωνεία απέναντι στο συγκεκριμένο κόμμα.

Η νομοθετική ρύθμιση, όπως και όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, δεν απέχει ούτε βήμα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η κατάσταση αρρώστων μέσα στις φυλακές δεν είναι δυνατόν να τυφλώνει τόσο ακραία ακόμα και τους δημοσιογράφους εφημερίδων που δεν έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα και αρκούνται μόνο στη διασπορά πανικού και προπαγάνδας της μεγαλύτερης δυνατής ποινικής τιμωρίας.

Αλήθεια, θυμούνται όλοι αυτοί τις αντιδράσεις τους όταν, για παράδειγμα, αποφυλακίστηκε ο μη παράλυτος και μη άρρωστος αλλά απλώς υπερήλικας Παττακός έχοντας στην πλάτη του εκατοντάδες απώλειες ζωών στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εκατοντάδες συγγενείς θυμάτων που -εύλογα κι αυτοί- ήθελαν να τον δουν να πεθαίνει στη φυλακή;

Μήπως ο χουντικός ήταν αλλιώς; 

Πηγή: Αντα Ψαρρά – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *