Ετσι γύρισαν την Ελλάδα πίσω στπ 1980

ftoxeia(2)Αφιέρωμα της Washington Post στο… success story του Σαμαρά που διέλυσε τη χώρα

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει σε δυόμισι μήνες, όσα έχτισε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε δυόμισι χρόνια, μόνο οργή προκαλούν.

Δημοσίευμα της Washington Post περιγράφει με τον πιο ευθύ τρόπο πώς η ΝΔ γύρισε πίσω κατά τριανταπέντε χρόνια την Ελλάδα.

Συνέτριψαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν την ελληνική επιχειρηματικότητα και βύθισαν στα τάρταρα την αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα, προκαλώντας άσκοπη εσωτερική υποτίμηση, για να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα δάνεια που έπαιρναν και χρέωναν τον ελληνικό λαό.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιληφθεί κανείς την ιστορική σημασία της κρίσης στην Ελλάδα. Η οικονομία της μειώθηκε περίπου όσο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Ο δείκτης ανεργίας έφτασε στο 28%. Οι πόλεις γέμισαν με νέφος τους χειμώνες, γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους με άλλο τρόπο παρά μόνο καίγοντας ό,τι έχουν στα χέρια τους»,αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο φέρει τον τίτλο «Σε επίπεδα 1980 επέστρεψαν οι φτωχοί στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα παρατίθεται, επίσης, ένα διάγραμμα το οποίο αποτυπώνει, σύμφωνα με τον συντάκτη, την πραγματική διάσταση της κρίσης στην Ελλάδα.

diagramma

«Δείχνει πόσα χρήματα είχαν οι Έλληνες, από το πλουσιότερο μέχρι το φτωχότερο 10%, μετά τον υπολογισμό των φόρων και του πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών», αναφέρει το δημοσίευμα και παρατηρεί: «Οι πλούσιοι Έλληνες τα έχουν καταφέρει λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους, με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημά τους να πέφτει μόνο στο επίπεδο του 1985. Αλλά οι φτωχοί έχουν πέσει ακόμη περισσότερο, πίσω στο επίπεδο που βρίσκονταν το 1980».

Το πρόγραμμα της τρόικας που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οδήγησε στην «κοινωνία των 2/3», όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και ο πλούτος συγκεντρώθηκε στα χέρια των λίγων.

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει: «Για αυτό δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι η Ελλάδα πράγματι έχει ανθρωπιστική κρίση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει θέσει ως προτεραιότητα- θέλουν κουπόνια για τους πεινασμένους, περίθαλψη για τους άρρωστους και ηλεκτρικό για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, αλλά ακόμη και με μία περιορισμένη νίκη στον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη δεν είναι ξεκάθαρο από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα».

Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντί να σιωπούν και να κρύβονται έχουν το θράσος να παρεμβαίνουν στην πολιτική επικαιρότητα και να κάνουν και μαθήματα οικονομικής ευρωστίας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *