Δανειστές: “Απειλούν” με Grexit για να κρύψουν τον πανικό τους!

untitledΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ : ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Η ΜΗ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ!

Δεν έχουν τέλος οι εκβιασμοί εκ μέρους των δανειστών, των «αγορών» και των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις», κάτω από την πίεση της έλλειψης ρευστότητας που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Tα κυρίαρχα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία εκφράζουν τους πιο «σκληρούς» και άτεγκτους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ ,των δανειστών και των «αγορών», παίζουν με τη φωτιά εκφράζοντας την πίστη ότι θεωρείται «απλώς αδύνατο», , να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup στις 24 Απριλίου. Αυτό αναφέρεται σε κεντρικό άρθρο της γερμανικής Sueddeutsche Zeitung (SZ).

Ακόμη πιο απαισιόδοξη είναι η οπτική σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται την Τετάρτη (15/4) στην ιστοσελίδα του Spiegel, και στο οποίο το μέλος της αρχισυνταξίας του περιοδικού Νικολάους Μπλόμε, λέει πως «είναι η ώρα της λήξης».

Με τίτλο «πέντε χρόνια είναι αρκετά», ο αρθρογράφος ξεκινά λέγοντας πως «παρά τους 60 μήνες και τα240 δισ. ευρώ που δόθηκαν, η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία [και] μία ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, ακριβώς όπως πριν από πέντε χρόνια». «Μετά από τόσο καιρό, η πολιτική και τα χρήματα δεν άλλαξαν τίποτα» γράφει.

Σε αυτό το οριακό παιχνίδι οι δανειστές και οι κυρίαρχοι κύκλοι ΕΕ και ΔΝΤ παίζουν το χαρτί της έλλειψης ρευστότητας της χώρας μας. Όμως, δεν κατανοούν ότι η χώρα μας  έχει  εναλλακτικές δυνατότητες να ακολουθήσει.

Και αν τις ακολουθήσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία κοινώς αποδεκτή , οι επιπτώσεις θα είναι σαφέστατα πιο επώδυνες για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ , των δανειστών και κυρίως για τογερμανικό κατεστημένο και όχι για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό (βλ. και ΕΔΩ).

Το δίλημμα πλήρης υποταγή και κηδεμονία ή έλλειψη χρηματοδότησης και οικονομική καταστροφή μέσω της έλλειψης ρευστότητας είναι ξεκάθαρα κάλπικο και εξόχως παραπλανητικό.

Η γερμανική SZ υποστηρίζει ότι το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις οφείλεται «κυρίως στο ότι ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαία στάση και ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται ότι η παραμικρή υποχώρηση θα οδηγήσει στην κατάρρευση του συνασπισμού του».

Φυσικά οι αναφορές αυτές απλώς αναδεικνύουν τον πανικό και τις μύχιες επιδιώξεις του γερμανο-ΕΕ κατεστημένου το οποίο θα έβλεπε με καλό μάτι την διάλυση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ και την αντικατάστασή της ,χωρίς εκλογές ,από μια φιλο-ΕΕ και φίλα προσκείμενη στους δανειστές και στα κυρίαρχα γερμανο-ΕΕ συμφέροντα κυβέρνηση «συνασπισμού των προθύμων».

Όσον αφορά την Κομισιόν, το δημοσίευμα της SZ επικαλείται αναφορά υψηλόβαθμου αξιωματούχου και αναφέρει: «Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που στα υψηλά κλιμάκια της Κομισιόν το κλίμα έχει φτάσει μεταξύ απογοήτευσης και παραίτησης».

«Εάν έλεγε κανείς στους 27 επιτρόπους να σηκώσει το χέρι όποιος θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θα το σήκωναν όλοι. Αν τους ρωτούσε εάν [πιστεύουν πως] αυτό θα επιτευχθεί, μάλλον θα έμεναν όλα τα χέρια κάτω» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα στο γνωστό πλαίσιο των εκβιασμών της ΕΕ προς τον ελληνικό λαό.

Ενώ στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Spiegel , o αρθρογράφος τονίζει ότι «Το μοναδικό που κρατά την Ελλάδα και την αμφιταλαντευόμενη κυβέρνησή της στο ευρώ είναι πιθανότατα το ότι κανείς δεν τολμά να τελειώσει αυτό το παιχνίδι», λέγοντας πως «ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ντράγκι, ούτε ο Γιούνκερ δεν θέλουν να γίνουν εκείνοι που η ψήφος τους πέταξε μία ολόκληρη χώρα από το ευρώ».

«Άλλες χώρες που επλήγησαν από την κρίση έχουν ανανήψει, η Ιρλανδία μάλιστα βρίσκεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων. Μέχρι κι η γνωστή για την βραδύτητά της ΕΕ έμαθε από την κρίση, έστησε νέα συστήματα ασφαλείας, υιοθέτησε αυστηρότερους κανονισμούς, και η κατάσταση άλλαξε παντού, αν όχι στο καλό, τουλάχιστον προς το καλύτερο» γράφει παραποιώντας την πραγματικότητα της σημερινής κατάστασης στην ευρωζώνη και την ΕΕ, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε φυλακή των ευρωπαϊκών λαών .

«Αντιθέτως με το ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα» συνεχίζει. «Και τώρα; Πάλι πρόωρες εκλογές; Πάλι άλλα240 δισ.; Πάλι άλλα πέντε χρόνια; Ή η παραδοχή ότι δεν μπορεί υπάρχει συνέχεια με την Ελλάδα και τοευρώ;» αναφέρει ο αρθρογράφος κινδυνολογώντας σκόπιμα.

Και συνεχίζει το κινδυνολογικό του παραλήρημα λέγοντας πως «στην ΕΕ δεν πρέπει να έχει όρια ηυπομονή και η αλληλεγγύη (!), εκτός από τα όρια που προκύπτουν από τις αποδεδειγμένες προηγούμενες άσχημες εμπειρίες και την κοινή λογική». «”Call it a day”, λένε σε αυτές τις περιπτώσεις οι Βρετανοί, δηλαδή ας λήξει» καταλήγει το άρθρο.

Πάντως η προσπάθεια εκφοβισμού αυτή, όπως τόνιζαν πολιτικοί αναλυτές, έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει ΕΕ, ΔΝΤ, δανειστές και «αγορές» μπροστά στο ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να μην υποκύψει στους ωμούς εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα και να χαράξει μια άλλη βιώσιμη, ελπιδοφόρα, εναλλακτική πορεία πέρα και έξω από λογικές επιτήρησης και ιμπεριαλιστικής κηδεμονίας, που , ενδεχομένως, μάλιστα, να οδηγήσει σε ένα ντόμινο προοδευτικών εξελίξεων σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

XΡΗΣΤΟΣ Μ. ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ – Iskra

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *