Για μισθοφόρους στρατιώτες έχουνε λεφτά. Για καθαρίστριες όχι

image002Το σκληρό ταξικό της πρόσωπο αποκαλύπτει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας μάλιστα την πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου, κάνοντας πράξη απαιτήσεις του στρατιωτικού και αστικού κατεστημένου, που είχαν δρομολογηθεί αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του φόβου της αναμενόμενης λαϊκής καταδίκης. Ας δούμε όμως τι μας αποδεικνύουν οι δύο παρακάτω ειδήσεις:
Πρόσληψη 1000 ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό,200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος. Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

«Άλλα μας έλεγαν προεκλογικά» λένε οι απολυμένες καθαρίστριες με σύμβαση έργου: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι απολυμένες καθαρίστριες με σύμβαση έργου του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η πρόεδρος του σωματείου των απολυμένων καθαριστριών, Λένα Οικονομίδου, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πρώην εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ, αφού δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, κάνοντας λόγο για προεκλογική κοροϊδία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Περίπου 300 εργαζόμενοι έχουμε μείνει χωρίς δουλειά από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Ο μισθός μας ήταν 325 ευρώ -προ κρίσης- δίχως άδειες, δώρα και επιδόματα, ενώ το χειρότερο είναι πως δεν δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε πόρους και χρήματα για να ζήσουμε, πηγαίνοντας στα συσσίτια της εκκλησίας για να τραφούμε» λέει. Η κ. Οικονομίδου σημειώνει ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα έχουν υπουργικά αξιώματα, όπως οι κύριοι Στρατούλης και Λαφαζάνης, στήριζαν τα αιτήματά των απολυμένων καθαριστριών με σύμβαση έργου, καταθέτοντας αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή. Προσθέτει, επίσης, ότι «στις επερωτήσεις αυτές κάνανε λόγο για εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα και ζητούσαν από την τότε κυβέρνηση να μας επαναπροσλάβει με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τώρα, όμως, σε συνάντηση που είχαμε πριν λίγες μέρες με τον κ. Κατρούγκαλο, μας έκανε μία πρόταση την οποία σαφώς και δεν δεχτήκαμε, δίνοντας μας κάποια μοριοδότηση όταν και εφόσον θα υπάρχουν χρήματα ή να επαναπροσληφθούμε πάλι με σύμβαση ορισμένου χρόνου» τονίζει και καταλήγει λέγοντας πως «αυτό είναι καθαρή κοροϊδία, καθώς άλλα μας έλεγαν προεκλογικά και τώρα μας τα γυρνάνε».

ΟΒΑ: ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

Ταξικά προκλητικές και εξίσου επικίνδυνες φιλοπόλεμες επιλογές από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ουσιαστικά ο Στρατός, που και τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησε να εισάγει το Θεσμό των φθηνότερων ΟΒΑ έναντι των πιο ακριβών μισθοφόρων στρατιωτών ΕΟ.ΟΠ., υπό την ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα βρίσκει την ευκαιρία να επιβάλλει τους νέους βάρβαρους εργασιακούς όρους στις Ένοπλες Δυνάμεις με πρόσχημα το Μνημόνιο και να επεκτείνει τα μισθοφορικά του χαρακτηριστικά. Δίπλα στην τεράστια μάζα των άμισθων δούλων εφέδρων παρατάσσονται οι ΟΒΑ-μισθοφόροι αλά καρτ, οι οποίοι δεν προσλαμβάνονται μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες του πιο πολεμικού και κατασταλτικού τμήματος του Στρατού, αυτού των Ειδικών Δυνάμεων (προφασιζόμενη η κυβέρνηση λόγους γήρανσης του προσωπικού), αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία-Πολεμικό Ναυτικό, καλύπτοντας τεχνικές ειδικότητες.

Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην εκτίναξη της ανεργίας και στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους νέους ανθρώπους ελπίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσει να αλιεύσει τους νέους Μισθοφόρους. Κυρίως όμως απευθύνεται στην κοινωνία, την οποία επιχειρεί να πείσει για τις προκλητικά ακραίες ταξικές της επιλογές απαιτώντας «εθνική ενότητα». Ενώ διαπραγματεύονται νέα Μνημόνια και έχοντας να τάξουν στην νεολαία πλέον μόνο τις 5μηνες ανακυκλώσιμες προσλήψεις –εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικού εργασιακού δικαιώματος, σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας, επεκτείνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα και το βούρκο των απασχολήσεων αλά καρτ παντού!

Έρχονται να προστεθούν αυτές οι 1000 Προσλήψεις Μισθοφόρων ΟΒΑ στην ένταση των πανάκριβων-επικίνδυνων πολεμικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, τις δαπάνες 500 εκατομμυρίων δολαρίων για άχρηστα πολεμικά αεροσκάφηmade USA! Να θυμίσουμε ότι και το 2001 οι προσλήψεις των τότε Μισθοφόρων ΕΠ.ΟΠ. από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ δικαιολογήθηκαν ως αντίτιμο της μείωσης της θητείας και της λειψής επάνδρωσης των μονάδων. Τώρα, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, που στο τρίμηνο της κυβερνητικής της δράσης έχει δώσει σαφή δείγματα καλλιέργειας εθνικισμού και μιλιταρισμού, ικανοποιεί μια ακόμη απαίτηση του στρατιωτικού κατεστημένου, την πρόσληψη των 1000 Μισθοφόρων ΟΒΑ, προπαγανδίζοντας ως καθρεφτάκι στην νεολαία τη δημιουργία θέσεων εργασίας και προβάλλοντας τους «εθνικούς κινδύνους».

Είναι μια ακραία ταξική πολιτική επιλογή που εντάσσεται στα σχέδια πολεμικών τυχοδιωκτισμών στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ανάγκες συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, στην ένταση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίαςγια τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, που επιχειρείται να αντισταθμιστεί με την ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου, τις συμμαχίες με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες στρατηγούς της Αιγύπτου.

Σε αυτή επομένως την χρονική στιγμή που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται το ελληνικό κατεστημένο δείχνει να ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις αυξάνοντας τους εξοπλισμούς, προσλαμβάνοντας Μισθοφόρους Στρατιώτες, καλλιεργώντας τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό που στοχεύουν την πρόσδεση της νεολαίας στα πολεμικά τους σχέδια. Τόσο στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τόσο και σε χώρες σε κρίσιμες περιοχές (Ανατολικής Ευρώπης-Βαλτικής κλπ.), με πρόσχημα την ρωσική απειλή ενδυναμώνεται το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, ενισχύονται οι στρατιωτικοί μηχανισμοί εφεδρείας (από τη Βρετανία μέχρι την Ουκρανία με τις ναζιστικές πολιτοφυλακές), επιβάλλεται η στράτευση των γυναικών και η πιο ενεργή συμμετοχή τους στο πεδίο της μάχης, απαιτείται η στράτευση των νέων στα 18 και επιστρέφει η υποχρεωτική στράτευση!

Στη χώρα μας τα σενάρια μετατροπής της σε Ισραήλ των Βαλκανίων πάνε και έρχονται, η Παλαϊκή Άμυνα έχει ψηφιστεί και εν μέρει προχωρήσει, οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων αναβαθμίζονται από τους Υπουργούς Άμυνας Καμμένο-Ήσυχο και τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο, προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών «τρέχουν» και η απαίτηση των Επιτελείων για Στράτευσης= ανδρών-γυναικών στα 18 είναι πάντα εδώ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και τον Στρατό ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία είναι η Χειρότερη Επιλογή: Σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς, Πραιτοριανό των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας,να αποτελέσει την σιδερένια φτέρνα του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού! Σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα, στον πόλεμο κατά των μεταναστών της Ευρώπης Φρούριο. Μπράβο των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιριών, σε θέλει Αναλώσιμο!

Ο πόλεμος που παγκόσμια κήρυξαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου και καθιερώθηκε ως «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» μπαίνει σε μια νέα φάση καθώς δίπλα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κεντρικό ζήτημα γίνεται η υπεράσπιση του αστικού καθεστώτος εξουσίας από τον εσωτερικό εχθρό λαό, η υποστήριξη της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης που βασίζεται στη δουλοποίησης του κόσμου της εργασίας, η αντιμετώπιση των επερχόμενων κοινωνικών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Προληπτικοί Πόλεμοι, Ασύμμετρες Απειλές, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης αφορούν ολοένα περισσότερο τις διάφορες μορφές της ταξικής σύγκρουσης που διεξάγεται παγκόσμια είτε με τη μορφή της αντιμετώπισης της «λαθρομετανάστευσης», της «τρομοκρατίας», της «πειρατείας», της κατοχής και ελέγχου των πηγών και δρόμων ενέργειας, της καταστολής των κινημάτων.

Αυτό δείχνει η εξέγερση στο Φέργκιουσον και στη Μασαχουσέτη Πρέπει άμεσα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να ξεσηκωθούν και να μπλοκάρουν αυτές τις τυχοδιωκτικές πολεμικές επιλογές. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος της εργασίας πρέπει να κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση, αλλά και το μισθοφορικό στρατό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουσιαστικά αδιαφορεί για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και δείχνει έτοιμη να θυσιάσει την νεολαία και τους εργαζόμενους ως κρέας στα κανόνια των στρατηγικών επιδιώξεων της άρχουσας τάξης.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρέθηκε στην αιχμή του δόρατος του αντιπολεμικού κινήματος, αντιτάχθηκε Μέσα και Έξω από τον Στρατό στους σχεδιασμούς των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που σηματοδότησε η Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Ανοίγοντας την συζήτηση μέσα στα στρατόπεδα, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Η προσπάθεια αυτή που βρήκε την στήριξη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων πόλης και αγωνιστών πρέπει να ενισχυθεί και επεκταθεί.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

2 απαντήσεις στο “Για μισθοφόρους στρατιώτες έχουνε λεφτά. Για καθαρίστριες όχι”

  1. Κύριοι, οι Έλληνες τυφεκιοφόροι έχουν γεράσει. Δεν είναι δυνατόν ο πυρήνας (Ομάδα ΠΖ) ενός στρατού [εθνικού (υπό μια σημαία/κυβέρνηση) ή μισθοφορικού (με ανάθεση έργου, χωρίς σημαία ή εθνική ταυτότητα)] να βασίζεται σε άτομα πλέον της ηλικίας των 40-45 ετών. Η ανανέωση του προσωπικού αυτού (του εθνικού στρατού) και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς κα δη την σήμερον ημέραν, είναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!!! Όσο για τις καθαρίστριες, όντως τα χρήματα αυτά απαιτείται να δοθούν αλλού (και δεν εννοώ στο να ταΐζουμε τα χιλιάδες λαμόγια -Έλληνες & ξένους- που αφαιμάζουν την Ελλάδα μας). Ας μάθει έκαστος να καθαρίζει ο ίδιος τις βρωμιές που παράγει. Δεν έχουμε την άνεση, αλλά ούτε είναι και δέον να περπατάμε στους δρόμους, να ρίχνουμε τα σκουπίδια μας χύμα κάτω και να μας ακολουθεί ένας/μία υποτελής (με μισθό 350€) και να μαζεύει τα “κακά” μας.

    Όσον αφορά στο μήνυμα που περνάτε στη νεολαία, μην ξεχνάτε ότι όπου οι νέοι ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ – ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ – ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΕΚΕΙ υπάρχει Ελπίδα…! Ποιον Θεό; (Ούτε η Βίβλος, ούτε η Καινή Διαθήκη, ούτε το Κοράνι, όπως και τα Δόγματα άλλων θρησκειών δεν διδάσκουν τα μαζικά φονικά και τη δημιουργία χάους. Απλώς οι εξουσιαστές ενίοτε καπηλεύονται τις θρησκείες προς τούτον τον σκοπό, για ίδια ή υπηρετούντα συμφέροντα). Ποιους νόμους; (Αυτούς που θεσπίζει μια κοινωνία ανθρώπων, ώστε να την εξυπηρετούν καλύτερα. Εάν οι νόμοι δεν την εξυπηρετούν πλέον, θα πρέπει να αναθεωρούνται και να εκσυγχρονίζονται με βάση τις λειτουργικές ανάγκες αυτής της κοινωνίας. Μέχρι ν’αλλάξουν όμως, θα πρέπει να τηρούνται). Ποια όπλα; (μέσω του στρατεύματος, αλλά και ιδιωτικώς – στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας της χώρας). ΥΠ’ ΟΨΙΝ ότι οποιοδήποτε άλλο μήνυμα περάσετε στον κόσμο είναι για το κακό της Πατρίδος μας και ευελπιστώ ότι επιδειώκετε κάτι τέτοιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *