Το σχέδιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή» προχωρά

image002Πηγή: εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ»

«Το προεδρείο της Βουλής καλεί ομόφωνα σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη ΧΑ. Αντίστοιχα ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το ΕΣΕΠ, οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή».
Μ’ αυτά τα λόγια εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς την πρόσκληση εκπροσώπων του νεοναζιστικού μορφώματος στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Οι προηγούμενοι υπουργοί Εξωτερικών δεν καλούσαν τους χρυσαυγίτες. Είναι η πρώτη φορά που τους στάλθηκε πρόσκληση και έτσι ο Παππάς και ο Αλεξανδράκης φόρεσαν τις κουστουμιές τους και μοστράρισαν ως εκπρόσωποι ενός εθνικιστικού κοινοβουλευτικού κόμματος, που δεν έχει σχέση με συμμορίες, τάγματα εφόδου, δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ. Ενόψει της δίκης τους, οι νεοναζί εγκατέλειψαν τις προκλήσεις που συνήθιζαν να κάνουν στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Το έργο «Μια σοβαρή Χρυσή Αυγή», που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο Μπαλτάκος, καθώς μεσολάβησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανέλαβαν να ολοκληρώσουν οι συριζαίοι, που στο νεοναζιστικό μόρφωμα βλέπουν μια δύναμη που θα κόβει συνεχώς ψήφους από τη ΝΔ. Επαναλαμβάνουν αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80 με τα διάφορα χουντικά μορφώματα, πετώντας στα σκουπίδια στοιχειώδεις αντιφασιστικές αρχές.

ΥΓ. Στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, πέρα από τους χρυσαυγίτες, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΝΔ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ. Ο Περισσός δεν παίρνει μέρος στις συνεδριάσεις αυτού του οργάνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *