Μήνυμα των ιστορικών στελεχών στον Σαμαρά: «Έχασες; Φεύγεις!»

samaras_163Το θέατρο Χατζηχρήστου κατέκλυσαν χθες ιστορικά στελέχη της ΝΔ που υπηρέτησαν τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό και συμμετέχουν σήμερα στο “Σύνδεσμο 74”. Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων που ψηφίστηκε κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης κύριο αίτημα αποτέλεσε “ένα ενωτικό συνέδριο ιδεολογικής και πολιτικής αναγέννησης”.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι κ.κ Γ. Στεφανάκος, Κ. Γριβέας, Α. Σγαρδελης, Δ., Β. Ηλιοπούλου, Αγγ. Μοσχονάς, Χρ. Αραπίδης, Κ. Κωστουλας, Θ και Δ.Μπεχράκης, Μ. Αναγνωστακης, Κ. Σμυρλης, Αγγ. Μπρατάκος, Αυγ. Βυτζηλαιος, Κ. Πάσχος, Γ. Τρυφωνιδης, ο Δήμαρχος Γλυφαδας Γ. Παπανικολαου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ. Οικονόμου κλπ.

” Εμείς δεν ήρθαμε άδω σήμερα ούτε να φτιάξουμε κόμμα, ούτε να εκλέξουμε αρχηγό. Ήρθαμε να δούμε πως θα βοηθήσουμε στην ανασύνταξη της παράταξης”  τόνισε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Βάδια Ηλιοπούλου

Ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τσίγγουνης πήρε επίσης το λόγο επισημαίνοντας ότι” θεωρώ απαράδεκτο να διαγκωνίζονται μερικοί να πάμε προς την άκρα δεξιά ή την άκρα αριστερα” και συμπλήρωσε

” Η κίνηση αυτή θα πρέπει να ευοδωθεί ως τάση για να προωθήσουμε την ιδεολογία μας”.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων Αγγ. Μοσχονά ο οποίος καταφέρθηκε κατά του περιβάλλοντος του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι ” αφήσαμε την παράταξη στους Μουρούτηδες, Λαζαρίδηδες και Μπαλτάκους. Καταργήσαμε τη  εσωκομματική δημοκρατία”. Ενώ υπογράμμισε ότι ” η παράταξη πρέπει να ανανεωθεί. Κάνες από εμάς δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες”.”Η παράταξη έχει ιστορία. Οι αρχηγοί που έχαναν έφευγαν” είπε κλείνοντας ο κ. Μοσχονάς.

Χειροκροτήματα απέσπασε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης όταν κατά την ομιλία του ανέφερε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι “την παράταξη μπορεί να την ενώσει ένας άνθρωπος. Και αυτός που μπορεί να συνεπάρει τον κόσμο είναι ο Κώστας Καραμανλής. Πρέπει όλοι μαζί να του ζητήσουμε να μπει μπροστά. Και αν δεν θέλει να πάμε με λαμπάδες να τον βγάλουμε έξω. Έχει στην καρδιά του τη ΝΔ δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα”.

Όπως και να έχει πρόκειται για μια εκδήλωση πρωτόγνωρη στα εσωκομματικά “γαλάζια” κομματικά δρώμενα. Χαρακτηριστική είναι η φράση νεότερου στελέχους της ΝΔ που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στην ομάδα “Πούλιτζερ” το οποίο μιλώντας σχολίασε: ” Είναι πολύ ενθαρρυντική πρωτοβουλία, καθώς αυτή οι ομόκεντροι κύκλοι βοηθούν ώστε το μήνυμα για την ανασυγκρότηση της παράταξης να γίνεται πιο δυνατό”.

Πηγή: Γιάννης Βασιλακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *